USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кіркорову світить тюрма за плагіат

22 Лютого 2012 13:53
Болгарські композитори Олександр Савельєв, Дімітар Пенев, Іван Пеєв і Найден Андрєєв подали в суд на Філіпа Кіркорова за плагіат.

Про це повідомляє ТСН.

На їхню думку, російський співак болгарського походження порушив їхні авторські права, не погодивши з ними використання їхніх творів і не виплативши їм належного гонорару.

Суперечка виникла навколо чотирьох пісень, під назвою: «Плюс і мінус» (Савельєв), «Дитячий спогад» (Пенев), «Сповідь» (Пеєв) і «Зоряна фантазія» (Андрєєв).

«Ці пісні протягом багатьох років використовуються співаком без дозволу їх авторів, як на концертних виступах, так і на тиражованих дисках», - сказав представник організації «Європейське товариство захисту прав людини» Чавдар Гагов.

Законодавство Болгарії передбачає покарання за плагіат від трьох до восьми років тюремного ув'язнення, при цьому його суворість пояснюється систематичним порушенням закону. Очікується, що найближчим часом 44-річний російський співак буде інформований Софійською районною прокуратурою про порушення авторських прав.

Нагадаємо, в 2004 році московський адвокат Андрій Тюкалов підрахував, що Філіп Кіркоров «переспівав» 38 пісень. Як відзначав юрист, в музичних творах Філіпа неодноразово використовувалася музика третини авторів, зокрема Тома Джонса, Рікі Мартіна, Таркана, In Grid. Сам Кіркоров на той час пам'ятав про два ремейка у своєму репертуарі – «Діва» і «Шика дам».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
тиць-здиць Показати IP 22 Лютого 2012 14:05
Філя тепер буде популярним камерним музикантом.
Луцьк Показати IP 22 Лютого 2012 14:27
А він нам тра цей Кіркоров. Нам би його проблеми і мільярди.Напишіть щось цікаве, корисне для людей.Наприклад, зробіть колонку юриста, де б люди задавали питання, а ви на них відповідь давали, бо дуже важко добитися правди-це вкрай необхідна консультація справжнього фахівця для простого люду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus