USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Два роки тюрми за коментарі на YouTube: на Волині судили киянина

17 Вересня 2022 21:37
За коментарі під роликами у YouTube – два роки в’язниці. У Волинському апеляційному суді розглянули апеляційну скаргу киянина, якому присудили два роки позбавлення волі за висловлювання в соцмережах на підтримку російської агресії проти України.

Чоловік не став заперечувати своїх слів, але запевнив, що щиро розкаявся, тому два роки за ґратами – надто суворе покарання, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Киянин Сергій Жовнірович подав апеляційну скаргу на вирок Луцького міськрайонного суду, яким його засудили до двох років позбавлення волі за те, що під відео, які стосуються повномасштабної війни в Україні, він писав коментарі на підтримку дій росіян.

«Йому за сукупністю злочинів призначено покарання у виді позбавлення волі на строк два роки. Обвинувачений Жовнірович подав апеляційну скаргу й оскаржує вирок у частині призначення йому покарання, яке вважає таким, що не відповідає ступені тяжкості вчинених правопорушень», – зазначив суддя Волинського апеляційного суду Олег Клок.

Сергій Жовнірович вважає таке покарання занадто суворим. Нібито він став жертвою інформаційної війни. До того ж, писав нісенітниці про перемогу росіян над фашистами в паніці. Нині ж перебуває в слідчому ізоляторі. На засіданння доєднався через відеозв’язок.

«Мої дії були здійснені, бо біля мого будинку взірвалися снаряди і я перебував в панічному стані. Я щиро каюся. Я люблю свою країну», – сказав Сергій Жовнірович.
Читати ще: Пенсіонер із Луцька після інтерв’ю опинився в СІЗО за повторне виправдовування агресії РФ

Його адвокат наголосив: батько обвинуваченого пожертвував гроші на ЗСУ, а його підзахисний уже змінив політичні погляди.

Однак прокурор у такі аргументи не повірив і попросив залишити покарання без змін. Додав, що суд першої інстанції у зв’язку зі щирим каяттям призначив киянину мінімальне покарання.

Апеляційний суд ухвалив попереднє рішення залишити без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 17 Вересня 2022 21:56
Дивно, правильний суддя ще попався.
Джо Показати IP 18 Вересня 2022 02:11
Право на власну думку в Україні? Ні, маєш бути як сіре стадо.
Уася до Джо Показати IP 18 Вересня 2022 09:19
Бажаєш до нього приєднатись? ;)
Джо до Джо Показати IP 18 Вересня 2022 14:10
Я б на його місці позвався б до європейського суду по правах людини, скасують ще й заплатять.
Просто Показати IP 18 Вересня 2022 08:15
Правильно!!!!
Федь Показати IP 18 Вересня 2022 12:19
Мало сепару дали.А суддя,приємно здивував.
Станіслав Показати IP 18 Вересня 2022 23:25
Я чув, що в росії, якщо скажеш щось проти то відразу до тюрми, а в нас такого немає...
Дл Джо Показати IP 19 Вересня 2022 18:50
Щоб подати до європейського суду, потрібно пройти касаційну стадію. Тобто Верховний суд має відмовити у задоволенні скарги на рішення суду першої інстанції. Верховний суд завалений справами, на засідання доведеться чекати рік, півтора. До цього часу і строк ув'язнення спливе. ЄСПЛ також ватнику не допоможе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus