USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Кістки розпадаються»: Саакашвілі знаходиться на межі смерті, – ЗМІ

13 Березня 2023 09:39
Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі перебуває на межі смерті в лікарні, куди його перевели з в’язниці.

Про це повідомляє британський канал Sky News, журналісти якого змогли отримати письмовий коментар політика, передає УНІАН.

Відзначається, що журналістів не пустили в лікарню, але вони змогли передати питання через адвоката і отримали письмові відповіді.

«Спочатку я важив 120 кілограмів, зараз – 64. Якщо я стану менше 60, лікарі прогнозують поліорганну недостатність. Я весь час в ліжку, мої кістки розпадаються, і це завдає пекельного болю», – відповів Саакашвілі на питання про те, наскільки він близький до смерті.

Адвокат експрезидента Шалва Хачапурідзе в цілому підтверджує слова свого підзахисного.

«Це жахлива ситуація. Він схожий на в’язня концтабору в нацистській Німеччині», – заявив адвокат.
Нагадаємо, серйозні проблеми зі здоров’ям у колишнього президент Грузії почалися в листопаді 2021 року, коли він майже два місяці голодував на знак протесту проти свого затримання грузинською владою.

Перший час після закінчення голодування Саакашвілі почав одужувати, але потім його здоров’я знову похитнулося. Восени 2022 року адвокати політика заявили, що їх підопічного, ймовірно, отруїли у в’язниці.

Україна та інші країни Європи закликають владу Грузії відпустити Саакашвілі на лікування, але грузинський суд відмовився це зробити. У лютому ЗМІ опублікували відео з лікарні, що датуються жовтнем. По них видно, що вже тоді Саакашвілі перебував у дуже важкому стані.



Як повідомляли, громадянина України Міхеїла Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня 2021 року після того, як він приїхав на батьківщину по восьмирічній відсутності. Йому висунуто обвинувачення в незаконному перетині кордону, який, за даними слідства, він здійснив 28 вересня, коли таємно прибув у грузинський порт Поті з України на судні, що перевозило вантажівку з молочною продукцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Іра Показати IP 13 Березня 2023 10:39
Жах.
Дикий Показати IP 13 Березня 2023 10:40
А чому він порушував закон? Хіба він не для всіх один? Порушив? Тримай термін.
ооо Показати IP 13 Березня 2023 19:31
Чудово виглядає
знахар Показати IP 15 Березня 2023 01:11
Треба відпоювати болящого червоним вином. Щоденно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus