USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ківерцівські цигани жебракують у Луцьку так, що «пахне криміналом»

24 Червня 2009 12:00
Начальник служби у справах дітей Луцької міської ради Федір Шульган вважає, що Програма подолання дитячої безпритульності і бездоглядності, злочинності  і соціального сирітства та забезпечення соціально-правових гарантій дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківського піклування міста Луцька на 2007-2009 роки має бути пролонгована на наступні роки. Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань міжнародного співробітництва,  інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, – інформує 24 червня репортер «Волинських Новин».
 
На думку пана Шульгана, програма набагато  активніше виконувалась у два попередні роки. За 6 місяців 2009-го з передбачених коштів для реалізації програми використано лише 10 відсотків. Це начальник служби у справах дітей Луцькради вважає наслідком того, що «фінансування нема». Проте робота виконується.
 
«Якщо говорити про підліткову злочинність, то за 5 місяців цього року у нас йде ріст підліткової злочинності і в значній мірі за нашими дослідженнями і іншими це зв\'язано з економічною ситуацією», – стверджує Федір Шульган. Він вважає, що діти, які незайняті, найперше потрапляють у халепу.
 
Пан Шульган зазначив: «Вже ми сьогодні знову маємо тенденцію, коли діти, в першу чергу, ромської національності виходять на вулицю жебракувати в районі автовокзалу, Варшавського ринку. Й у центрі вже, на жаль, появляються». За словами посадовця, такі тенденції майже подолали за два попередні роки. Найбільше циган-жебраків – із Ківерцівського району, зокрема сіл Тростянець, Небожка. Федір Шульган вважає, що «зараз стало трошки легше, бо навіть у Кримінальному кодексі є стаття за використання дітей для незаконного заробітку грошей». Як приклад, пан Шульган навів факт, що його минулого тижня залучили до допиту: «Проти ківерцівських ромів вже почали справу про притягнення до кримінальної відповідальності. Беруть чужих дітей на руки і ходять з ними, жебракують».
 
Звіт щодо виконання програми депутатська комісія підтримала, як і пропозицію пана Шульгана щодо продовження дії програми до 2011 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 24 Червня 2009 14:28
"Найбільше циган-жебраків – із Ківерцівського району, зокрема сіл Тростянець, Небожка". Та це ж родичі, земляки самого Грицюка! Бо звідки ж він "циганити" для ківерчан у Юлі гроші навчився? Рідня...
ANON Показати IP 18 Жовтня 2011 19:41
Та взагалі відселити тих циган з нормальних міст!!!! нема шо їм тут робити!!! вважайте мене расистом, але коли їх намагання заробити переходить у відвертий грабіж малолітніми які в свою чергу "покриваються" баронами і старшими циганами то вже занадто... садити їх треба!!! на Львівській страшно гуляти ввечері!!! а наша благочесна міліція нічого не може зробити! закрили б пару на років 10 то може б інші задумались...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus