USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ківерцівській лікарні потрібен оновлений рентген-кабінет

8 Травня 2018 07:00
Нагальною проблемою для Ківерцівського районного територіального медичного об’єднання є відсутність сучасного рентгенівського діагностичного комплексу. Про це йшлося під час обговорення проблемних питань медзакладу, інформують у прес-службі Волинського УКРОПу.

Так, днями на базі Ківерцівського районного ТМО відбулося обговорення проблемних питань комунального закладу. В обговоренні взяли участь голова Ківерцівської районної ради Василь Хмілевський, помічник народного депутата України Ірини Констанкевич Лариса Понєдєльник, депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Людмила Тимощук. Головною темою зустрічі стало питання зміцнення матеріально-технічної бази лікарні.

Зокрема, головна проблема для медичного закладу, за словами головного лікаря Михайла Слижука, це відсутність сучасного рентгенівського діагностичного комплексу. В результаті обговорення вирішили придбати відповідне медичне обладнання на два робочих місця. За словами спеціалістів, його орієнтовна вартість складає 2,5 мільйони гривень. Крім цього, капітального ремонту потребує рентгенологічний кабінет неврологічного та терапевтичного відділень.

Завідувач акушерсько-гінекологічним відділенням Ківерцівського РТМО, депутат Волинської обласної ради від «Українського об'єднання патріотів – УКРОП» Людмила Тимощук зазначила, що проблема оновлення рентгенівського діагностичного комплексу далеко не нова, і потребує якнайшвидшого вирішення.

«Питання заміни рентгенівського комплексу нині постало надзвичайно гостро, адже обладнання вже не раз виходило з ладу. Варто розуміти, що без якісної діагностики у більшості випадків просто нереально допомогти пацієнту. Лише за цей рік рентгенівське обладнання ремонтували понад 5 разів. Оскільки вільних лишків у бюджеті області немає, це питання будемо вирішувати разом із народним депутатом Іриною Констанкевич, а також представниками районної та обласної влади», – зазначила Людмила Тимощук.

В результаті обговорення адміністрація закладу підготувала звернення до депутатів Волинської обласної ради від УКРОПу та народного депутата України Ірини Констанкевич.

Генеральний директор Ківерцівського РТМО Михайло Слижук висловив сподівання, що спільно ці ідеї та плани вдасться втілити у життя.

«Вірю, що спільними зусиллями, обговорені питання знайдуть практичне втілення, і це, в свою чергу, значно покращить якість надання медичної допомоги жителям району», – зазначив Михайло Слижук .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus