USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ківерцівський лісгосп: низка порушень, 8 тисяч штрафу і кримінал

30 Серпня 2016 19:00
10 гектарів лісу в заказнику місцевого значення Ківерцівський лісгосп вирубав без належних документів.

Результати перевірки Державної екологічної інспекції виявили низку порушень в ДП «Ківерцівське лісове господарство». До адміністративної відповідальності притягнули 23 працівників підприємства. Водночас матеріали про незаконні санітарні рубки на території заказника «Зубр» направлені до поліції для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Про це йдеться у відповіді Державної екологічної інспекції у Волинській області на запит Інформаційного агентства Волинські Новини.

Нагадаємо, у липні 2016 року відбулася запланована перевірка Державною екологічною інспекцією в області ДП «Ківерцівське лісове господарство».

А напередодні в одному з лісових кварталів виявили суцільну санітарну рубку. Згідно з рішенням обласної ради від 31 липня 2014 року ця ділянка – частина зоологічного заказника місцевого значення «Зубр», а, відтак, тут здійснювати суцільні санітарні рубки не можна. Щоправда в лісгоспі переконують: про те, що 2 роки тому площу заказника депутати облради збільшили вдвічі, їм нічого не відомо. Згідно з їхніми документами, цей квартал до заказника не входить.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗАКАЗНИК «ЗУБР»: ХТО І ЯК ГОСПОДАРЮЄ НА ЗАПОВІДНИХ ЗЕМЛЯХ

Так, у ДП «Ківерцівське лісове господарство» екологи виявили низку порушень вимог природоохоронного законодавства: несвоєчасне очищення місць рубок від порубкових залишків та допущення захаращення порубочними залишками лісових ділянок, що прилягають до лісосік; недотримання при проведені рубок головного користування відстані між лісосіками одного року в одному кварталі та суміжних кварталах; залишення на лісосіках недорубів у вигляді окремих дерев; пошкодження дерев до ступеня неприпинення росту; не проведення доглядів за лісовими культурами; забір води на рекреаційному пункті без дозволу на спеціальне водокористування.

До слова, 13 червня начальник Державної екологічної інспекції в області Олександр Ткачук під час оперативної наради у голови ОДА заявив: 80% дерев, які лісівники вирубують під виглядом суцільних санітарних рубок, – здорові.

Відповідно до результатів перевірки до адміністративної відповідальності притягнули 23 посадових осіб підприємства. Обрахований розмір майнових стягнень за допущені порушення вимог природоохоронного законодавства становить 8,1 тисячі гривень.

Крім того, під час перевірки з’ясувалося, що 10 гектарів лісу в заказнику «Зубр» зрубали таки незаконно.

«На території загальнозоологічного заказника місцевого значення «Зубр» Ківерцівського району, державним підприємством «Ківерцівське лісове господарство», всупереч статті 9-1 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», в 2016 році без встановленого ліміту та дозволу, були проведені суцільні санітарні рубки в лісових масивах Звірівського та Муравищенського лісництв на десяти лісових ділянках, загальною площею 10 гектарів, що призвело до значних збитків. Матеріали по даному факту екологічною інспекцією направлені в Головне управління національної поліції у Волинській області для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності», - йдеться у відповіді екологів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
до сахнюка та кватир Показати IP 30 Серпня 2016 21:34
Коли будете відповідати за вчинене?
Пара карло Показати IP 30 Серпня 2016 22:49
Навіщо та смареч, екологи самі погоджують всі рубки, а тепер роблять галас що лісники не там рубають. Мабуть треба ту службу разом з джамо-рудиками гнати в три шиї, а по переду їхнього отамана Ткачуку.
Лісівник Показати IP 31 Серпня 2016 01:35
За завдані 20 мільйонів гривень збитку державі, справа повинна бути перекваліфікована у кримінальну за зловживання службовим становищем Кватирком, Сахнюком, Іщиком, які підписували документи на дозвіл на суцільні санітарні рубки та лісорубні квитки. По ДП "Ківерцівське ЛГ" за перше півріччя 2016 року виписано 18,5 тисячі м3 на суцільних санітарних рубках та 4,5 тис.м3 на інших суцільних господарських рубаннях (та ще 21.5 тис. м3 на суцільних рубаннях головного користування) - екологічна катастрофа під Луцьком чи шкідники завелися у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства?
Володимир Показати IP 31 Серпня 2016 09:21
І ще директор ВОЙТЮК ДМИТРО ВІКТОРОВИЧ в Горохові будучи при посаді протягував партію регіонів ...І що далі .... ПРОЛИТО БАГАТО КРОВІ НЕВИНИХ ЛЮДЕЙ , БАГАТО МАТЕРІВ НЕДОЧЕКАЛИСЯ СВОЇХ СИНІВ , ВДОВИ, ЯКІ ПРОЛИВАЮТЬ СВОЇ СЛЬОЗИ НАД СИРОТАМИ НЕ ЗНАЮЧИ ЩО СКАЗАТИ ДИТИНІ ДЕ ЇХНІЙ ТАТО ....ОСЬ ТАК ВОЛИНЬ ПРОВЕЛА "ЛЮСТРАЦІЮ" ТА ЩЕЙ НИНІ ЦЕЙ "діректор" ВИВОЗИТЬ ДЕРЕВИНУ ДУБА ЗА МЕЖІ НАШОЇ КРАЇНИ, ПІД ДОКУМЕНТАМИ "ЛИПОВИЙ - ДУБ" , ТОБТО В ДОКУМЕНТАХ ОДНЕ ПО ФАКТУ ДУБ...ГАНЬБА ВОЙТЮКУ, ХАЙ ЗНАЮТЬ ЛЮДИ ЩО він ЧЛЕН ПАРТІЇ РЕГІОНІВ ЯКИЙ ВИНИЙ В ЦІЙ КРОВІ . ЦЕ ЛЮДИНА ЯКА НЕ МАЄ ЧЕСТІ І ГІДНОСТІ ЗАЙМАТИ ДАНУ ПОСАДУ .....МАВБИ СОВІСТЬ ---ЗВІЛЬНИВСЯ...СОРОМНО, ГАНЬБА .... А те як підприємство працює в даний момент ЗОВСІМ НЕ його заслуга, цього нікчеми він лише знає як заганяти деревину в Руминію ......
Опора Показати IP 31 Серпня 2016 11:46
кватирка, колісників (лосів), сахнюка, іщика давно пора садити та конфіскувати усе їхнє майно. А в них ох скільки накраденого майна
жолудь Показати IP 31 Серпня 2016 12:00
поки самі не перестріляємо-нічого їм не буде...терпіння в народу не вічне...
учень Показати IP 31 Серпня 2016 14:49
уряд януковича відплчиває!!!! коли вже цьому буде кінець....
Іван Іванович до Вол Показати IP 1 Вересня 2016 12:15
Діму не чіпай бо будеш чіпований сам. Дмитра знаю давно і точно знаю, що він не москаль.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus