USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Клімчук заборонив набирати першокласників до волинського інтернату

8 Січня 2014 11:23
У спеціалізованій школі на Волині «зникла» половина назви.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 8 січня.

Очільник області Борис Клімчук процитував звіт Уповноваженого Президента з прав дитини Юрія Павленка, в якому, зокрема, йшлося про заклади інтернатного типу.

Так, Володимир-Волинську спеціалізовану школу-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки для дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування» реформували в «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки». Тобто, назву про спеціальне призначення закладу змінили але залишили його інтернатом, вочевидь, щоб у школі змогли навчатися діти, які можуть відвідувати звичайні навчальні заклади.

«15% дітей з Володимира-Волинського ми вчимо за обласний бюджет у Вірковського (Валентин Вірковський – директор інтернату – ред.), бо маємо центр з хитромудрою назвою. Я там забороняю набирати дітей до 1 класу, але дозволяю робити 9-й клас ліцею. Я «за» інтернат хіба лише для обдарованих дітей», - зауважив очільник області.

Нагадаємо, у грудні 2013 року Борис Клімчук повідомив, що ще в одному інтернаті на Волині є чимало дітей, які безпідставно там навчаються, і їх треба повернути в родини. Йшлося про Сенкевичівську школу-інтернат.

До слова, згідно з висновком Юрія Павленка, на утримання штату і приміщень інтернатів України використовується 5 мільярдів гривень, а державне фінансування на ці заклади всього складає 5,7 мільярда гривень.

У цьому документі йшлося й про те, що чимало дітей, отримують «липові» направлення на навчання в спеціалізовані заклади для неповносправних, у той час, коли ті можуть навчатися в звичайних школах. А це, мовляв, може стати соціальним вироком для дітей.

Тому всі ці діти мають отримати висновок психолого-медико-педагогічної комісії. Тож, поки у Міністерстві охорони здоров’я та освіти вирішують хто має входити до її складу, область повинна забезпечити приміщення для роботи комісії.

На думку очільника області Бориса Клімчука, ця комісія має діяти при медичних закладах, а не управлінні освіти. Тому він доручив директору департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Михайлу Харку за місяць завершити ремонт відповідного приміщення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
дідо Показати IP 8 Січня 2014 12:18
Закривши інтернат, чинуші можуть рапортувати про скорочення дітей сиріт. Для галочки виконують вказівку президента.
2q3 до дідо Показати IP 11 Січня 2014 20:56
Пишетъ пісаръ... Скучно во палатах, ибо делать болъше ничего. Поздравил, знгачит, Царь детей, всех своих подопечных с Рождеством. Нужно иб ему отримати висновок психолого-медико-педагогічної комісії, ибо срал он всех
Макар Показати IP 8 Січня 2014 12:26
Правильно. Треба зробити з інтернатів звичайні загальноосвітні школи. Чого ніхто не подумає, як складно педагогам виховувати таку категорію дітей? Не можна осуджувати батьків, але зараз майже у кожній сім_ї якісь труднощі, але не кожні батьки здадуть дитину в інтернат. Раніше соромно було батькам, що дитя здали в інтернат. А зараз: у чергу стають на місце. Причому заможні батьки! Мав можливість народити, гроші отримав - виховуй! Можливо суворо, але це правда життя.
дідо до Макар Показати IP 8 Січня 2014 12:31
Тепер ці діти перейдуть жити у колонії для неповнолітніх.а потім до тюрми. ЧЕОГОВА ПОКАЗУХА ВІД ЧИНУШ.
Макар до дідо Показати IP 8 Січня 2014 12:34
Шановний Дідо, а кому зараз просто? У кожній сім_ї труднощі. Є приклади, коли вихованці інтернатів ставали бізнесменами і просто хорошими людьми. Це вибір лише людини.
Александр до дідо Показати IP 8 Січня 2014 13:38
Как же Вас вырастили родители честным и справедливым?
галя до Макар Показати IP 9 Січня 2014 20:33
Дурню, там набирають додатково вихователів і спеціалістів, для того, щоб усі категорії дітей могли без особливих зусиль виростати, як здорові, так і з обмеженими можливостями, багаті і бідні і так далі, а ти -г...!!!!
телепениці до галя Показати IP 9 Січня 2014 21:02
як набирають таких вихователів як ти, то хай будуть з батьками.
галя до телепениці Показати IP 9 Січня 2014 21:06
Я не маю ніякого відношення до вихователів, а також до працівників даної установи, і так далі. Моя дитина, яка має певні проблеми, там успішно виховується, і така політика школи дуже влаштовує. Жаль, що Ви, ТЕЛЕПЕНИЦЯ, мого коментаря не зрозуміли. Жаль Вас
пап до галя Показати IP 9 Січня 2014 21:58
Там то де?
Михайло Петрович до Макар Показати IP 9 Січня 2014 21:16
"Чого ніхто не подумає, як складно педагогам виховувати таку категорію дітей?" - поперше, вихователі, це є що не найскладніша та найвідповідальніша професія, в котру йдуть діти, що її обирають, вивчаються, знаючи усі примхи даної професії, і працюють, як-не-як, заробляючи гроші. Так, якщо важко працювати,- не працюйте, змінюйте діяльність, а говорити як важко, може кожен. Мені теж важко працювати, і освоювати все нові і нові правила "гри". У всіх так. А коли мова йде про дітей,- видно, що Вас погано виховали. Вибачте за відвертість!!
салют до Михайло Петрович Показати IP 9 Січня 2014 21:59
Банально.
андрій Показати IP 9 Січня 2014 20:40
Сьогодні, нинішня школа має найкращу освітню базу, тут прекрасні спеціалісти, що працюють з дітьми з обмеж.можливостями. Ці діти можуть спілкуватися зі "здоровими" та чогось навчитися нового, а здорові діти можуть вирости не егоїстами і пр...ками, як дехто з коментаторів і зокрема "мудрий" Павленко.
йцуке Показати IP 10 Січня 2014 23:03
"А зараз: у чергу стають на місце. Причому заможні батьки! Мав можливість народити, гроші отримав - виховуй!" - до чого тут це??? Видно, що Ви заздрісна людина. "Багаті та заможні" батьки того й багаті, бо працюють і заробляють самі на себе, і думають про себе і сім"ю.Тут і дуже мало часу на дітей,-чому б і не здати у таку школу, де вивчать, накормлять, повчать уроки разом. Краще, що? Щоб діти були при бідних батьках і ходили невідь куди? Тут позаурочний час активний. А проста школа ніц не хоче, от тут і думайте.
громадянин Показати IP 12 Січня 2014 09:41
З погляду незалежної людини, що живе у Володимирі, не бачу нічого поганого в зміні назви, а навпаки. Уже більше родин бажають віддати сюди вчитися своїх дітей, оскільки тепер всі реформи у школі пішли на користь, а дітям, що там навчаються, є перспектива і тд. Школа стала найкращою базою навчання в місті. Як би "мудрі" очільники не тринькали держ кошти, своїми щорічними змінами в програмах і думках, то могли би зробити більше таких шкіл з такою навчальною базою (так як воно і повинно бути). Велика заслуга керівництва школи, тому що вони витримали всі,так звані, "кризи" і реформування влади, зберегли і створили найкращі умови росту дітей у своєму навчальному закладі. Хто не орієнтується вданому питанні, то зайдіть у школу, дит.садок і подивіться,як там навчаються. І якщо питання йде про обласний бюджет,- то зрозумійте, ці гроші пішли на користь вихованцям, вклалися у базу школи. І беріть приклад. П.С. Ніякого відношення до школи немаю, окрім навчання у ній своєї дитини - Михайлика

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus