USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Клімчук буде боротися із «тотальним контролем» над бізнесом

23 Квітня 2013 09:39
Програму планових перевірок підприємців «цивільними» контролюючими органами приймуть на Волині. Потрібно це для послаблення контролю над бізнесом і перетворення «тіньового» на легальний.

Про це 23 квітня заявив голова волинської ОДА Борис Клімчук під час спільного засідання регіонального комітету з економічних реформ та регіональної ради підприємців у Волинській області.

За словами губернатора Волині, інформацію щодо плану перевірок суб’єктів господарювання цивільними органами контролю, а це – без правоохоронців та податкової, яка наразі знаходиться на паперових носіях, переведуть в електронний вигляді та публічному доступі.

«Ми за місяць зробимо програмний продукт і всю цю «єрундєнь» будемо запихати в програму по внормуванню нашої спільної роботи», - висловився очільник Волинської ОДА.

«Підприємці мають знати завчасно, що це має відбутися. Ми ж не ловимо злодія на базарі» - додав він.

На думку Бориса Клімчука, наразі контролюючі органи занадто «тиснуть» на бізнес. «Я не слідчий і не прокурор, але на вскидку – це забагато. Я не впевнений, що на квартал нема 6-7 перевірок», - додав він.

Із ним погодився і голова Регіональної ради підприємців у Волинській області Петро Пилипюк. За його словами, під час перевірок підприємці почувають себе, «як під лупою». «Не встигла курочка яйце знести, а вже прийшли подивитися, чи правильно те яйце знесли», - порівняв він. Окрім того, зазначив, що бізнес розуміє, що податки треба платити і все це підприємці роблять.

«Моє завдання дуже просте: бізнес, робочі місця, сплата податків – попереду всього. Я розумію, що ми перетворилися в країну тотального контролю, але далі так бути не може. Контроль – не самоціль держави», - розповів про виконання відповідних настанов Президента губернатор Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучани Показати IP 23 Квітня 2013 10:28
Якщо скоротити чиновників наполовину, зчезнуть перевірки самі собою.
Факт Показати IP 23 Квітня 2013 11:32
Народна прикмета: Якщо влада говорить про зменшення перевірок - чекай на їх збільшення.
Лучанин Показати IP 23 Квітня 2013 11:47
Навіщо доручати "контроль" якимось ОРГАНАМ,- краще "контролювати" самому!
сес Показати IP 23 Квітня 2013 12:29
все реорганізували!
бла-бла-бла Показати IP 23 Квітня 2013 13:01
касовими апаратами буде боротись напевне
бла бла бла до бла-бла-бла Показати IP 23 Квітня 2013 14:11
да), бо бісить їх те,що люди на ринку краще купують чим їхні "какашки" в Краях, Вопаках, Колібрісах, Салютах, Сільпо і так далі...,що є ще люди,які правельно та грамотно мислять та не продаються за пачку гречки!
Клімчуку Показати IP 23 Квітня 2013 14:10
А з Клімчуком хто вже врешті-решт боротиметься? ВАС ПОЗВІЛЬНЯТИ ВСІХ, НАБРАТИ МОЛОДИХ ЛЮДЕЙ І ДІЛО БУДЕ, А ТАК ДАЛІ В ТОМУ САМОМУ БОЛИТІ І СИДІТИМЕМО, при таких пенсіонерах,як Ви!
Варят Показати IP 23 Квітня 2013 22:41
Кліму треба язика відрізати, зажарити і зїсти!..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus