USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

No-Fly Zone. У США та Польщі – велелюдні мітинги за закриття неба над Україною

7 Березня 2022 12:50
У столицях США та Польщі та в інших містах відбулися численні мітинги із вимогою закрити над Україною небо.

Тисячі людей прийшли до Білого дому на акцію за безполітну зону над Україною і посилення санкцій проти Росії, пише Укрінформ.

«На тлі руйнівних бомбардувань цивільних територій, а також загрози ядерного армагеддону на Запорізькій АЕС з боку військ РФ українська громада та небайдужі союзники вимагають збільшити допомогу США для України», – заявили організатори мітингу – УККА, УНІС та UnitedHelpUkraine.

Вони також звернули увагу на посилення гуманітарної кризи, яка зараз виходить за кордон України й поширюється на інші європейські держави, що потребує нагальної відповіді.

Акція під Білим домом стала продовженням серії маніфестацій, що тривають уже другий тиждень. У неділю люди вийшли з плакатами «Забезпечте безполітну зону!», «Зупиніть війну в Україні!», «Закрийте наше небо!», «Підтримайте Україну!». Охорона Білого дому навіть відкрила доступ мітингувальникам до ближнього периметра з боку Лафаєт-скверу, закритого ще за президентства Трампа.

Читати ще: «Ви хочете, щоб нас повільно вбивали?!» – Зеленський жорстко звернувся до Заходу після обстрілу Вінниці

«Ми стоїмо перед Білим домом щодоби. Це вже буде для нас 11-та акція від початку війни», – каже активіст і співорганізатор мітингів Ярослав Гетьман.
Він підкреслив, що головна мета заходу – закликати президента Байдена й інших лідерів визнати, що Україна потребує більше допомоги.

«Ми вдячні за ту допомогу, яка була надана до цього часу, але ми просимо, щоб усі російські банки були відрізані від системи SWIFT, щоб США припинили купувати нафту в Росії, щоб Європа дала літаки Україні... і щоб закрили небо над Україною, захистили її від ракет, ворожих літаків і бомб», – розповів Гетьман.

Тисячі людей вийшли на акцію протесту проти війни, яку розпочала Росія проти України, і в столиці Польщі.

Мітингувальники вимагали солідарності і дієвої допомоги Україні з боку Заходу, зокрема встановлення безпольотної зони.

Учасники акції прийшли з прапорами України, ЄС, вільної Білорусі та плакатами – «Зупиніть війну в Україні», «Закрийте небо над Україною», «Руки геть від України» тощо. Вони скандували «Київ – Варшава: спільна справа», «Путін – геть!» , «Ні – зоні польотів!»

Серед мітингувальників було багато біженців з України.
Нагадаємо, петиція до НАТО про закриття неба над Україною зібрала вже мільйон голосів. Однак у Північноатлантичному Альянсі, боячись відповіді Росії, заявили, що не підуть на цей крок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus