USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Буде одним із найбільших в Україні: голова Волиньради оглянув будівництво реабілітаційного центру для військових Recovery

13 Березня 2024 19:34
У березні на базі Волинської обласної клінічної лікарні було розпочато роботи з реконструкції приміщень під новітнє обладнання для лікування онкопатології та створення реабілітаційного центру в рамках започаткованого подружжям Пінчуків національного проєкту Recovery, метою якого є відновлення, допомога в протезуванні та лікуванні важкопоранених під час війни.

Голова Волиньради Григорій Недопад оглянув два будівельних майданчики на базі обласної клінічної лікарні.

Перший об’єкт – облаштування в онкологічному центрі спеціального приміщення під сучасний лінійний прискорювач вартістю 39 мільйонів гривень, який Міністерство охорони здоров’я передасть у червні.

Читати ще: Онкоцентр у Луцьку скоро отримає лінійний прискорювач, який дозволить ефективніше лікувати онкохворих

«Ми дуже потребували ще одного такого апарату. Онкопатологія вимагає комплексного лікування, тому променева терапія застосовується для 80% наших пацієнтів. Крім того, їхня кількість останніми роками зросла, в тому числі і за рахунок внутрішньо переміщених осіб. Ця версія лінійного прискорювача значно сучасніша, тож ефект лікування буде результативнішим і максимально щадним», – стверджує керівник підрозділу Юрій Малімон.
Реконструкція площ під таке устаткування технологічно складна і вартує близько 20 млн грн. Самі будівельні роботи становлять менше половини суми, решта – це встановлення багатоступеневої системи протирадіаційного захисту, відповідно до вітчизняних норм і вимог виробника обладнання. Голова Волиньради Григорій Недопад зазначив, що до фінансування цих потреб долучиться і обласний бюджет. Перший транш у сумі 5 млн грн вже спрямовано.
Другий масштабний проєкт, який реалізується в обласній клінічній лікарні за фінансової підтримки Фонду Віктора Пінчука, – це створення реабілітаційного центру Recovery для відновлення захисників після важких поранень.

«Він буде одним із найбільших серед областей – площею 1700 м кв, на 50 стаціонарних ліжок та з усіма видами фізичної та психологічної реабілітації. Вартість реконструкції і обладнання складає 59 мільйонів гривень. Роботи маємо завершити до вересня. Паралельно навчаємо додаткові команди фахівців», – розповів директор головної клініки Волині Олександр Дудар.
Читати ще: У Луцьку буде реабілітаційний центр для військових Recovery

Він також поділився планами облаштувати і функціональну зону відпочинку з різним мощенням, де б додатково адаптовувалися протезовані пацієнти, а також створити протезний цех і, таким чином, отримати повний цикл відновлення. Для цього Олександр Дудар має намір залучати допомогу спонсорів і меценатів.

«Я задоволений якістю робіт. Донорські кошти мають бути використані максимально раціонально. Ефективна реабілітація наших воїнів – це одне з визначальних завдань на тривалу перспективу. Тому працюємо всі разом і за різними напрямками», – зазначив Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus