USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Клімчук «носом чує» – буде багато роботи

18 Серпня 2010 17:38
До кінця цього року, за інформацією голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, на Волинь надійде інвестицій на суму 39 мільйонів євро.

Про це він повідомив 18 серпня під час зустрічі з представниками профспілкових організацій Волині.

Які саме інвестиції маються на увазі губернатор не зізнається, зазначаючи лише, що одна з них стосуватиметься компанії «СКФ Україна», яка займається випуском підшипників.

«Луцьке СКФ стає флагманом по виробництву підшипників для всіх автомобільних програм концерну СКФ. Сьогодні підпишники крутяться в «Мані» – великих вантажівках… І комплектуючих для решти заводів, для виробництва підпишпників для всього автомобільного бізнесу корпорації СКФ», – зазначив Клімчук.

Нині, як стверджує губернатор, корпорація виробляє 24% усіх підшипників світу.

Однак, за словами голови обласної організації профспілки працівників автомобільного і сільськогосподарського машинобудування Раїси Грушки, у компанії є проблеми з поверненням ПДВ з боку держави, що гальмує розвиток підприємства.

Днями ВАТ «СКФ Україна» повернули вісім мільйонів, проте лише після листа на ім’я президента. Писати листи Віктору Януковичу Грушка закликала і стосовно «Автоскладального заводу №1» корпорації «Богдан», аби його задіяли в будівництві автомобілів до чемпіонату світу з футболу «Євро 2012».

«Богдан. Тут ситуація яка? Я ставлю питання перед прем’єром, Борисом Колесниковим, віце-прем’єром, іншими людьми. Вчора мав розмову з Петром Порошенком з цього приводу. Дуже просто – дайте нам кусок роботи, нашим людям, і хочу вам сказати як відчуває мій ніс, нюх – робота буде, багато», – прокоментував це зауваження Клімчук.

Загалом падіння автомобільної галузі за кризовий період сягнуло 77 %. Найбільше постраждала сфера виробництва сільськогосподарської техніки. За словами Грушки, заборгованість по зарплаті на підприємстві «Ковельсільмаш» через відсутність збуту сягає близько 1,3 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ір Показати IP 18 Серпня 2010 17:54
Все правильно господар каже і робить!За пару сотень тисяч відкату,отримають стільки людей робочі місця!
йован Показати IP 18 Серпня 2010 18:19
Там кругом відкати, в будівництві все держфінансування завертають на одну людину, аж незручно, така безпардонність.Нічого не бояться.Куди Башка дивиться.
Джек Показати IP 18 Серпня 2010 20:22
До коментаторів. Народ вас не зрозумієш, все стоїть, роботи не має, зп не має вам не подобається, БП каже буде двіж, також не подобається. Я наприклад вважаю що Петрович хоче увійти в історію з позитивом, думаю для нього це реально шанс залишитись в памяті Волинян реальним господарником та людиною яка відповідає за стан речей.
чуйка Показати IP 18 Серпня 2010 20:57
А Башка некуди не дивиться - його теж купили! Не того калібру парень, с ним можно все "порешать"!
Нестор Показати IP 19 Серпня 2010 14:08
Правильно говорите щодо Бащкаленко. Він головній організатор по залякуванню та вибивання відкатів зі всіх. Цей Башкаленко в цих питаннях великий спеціаліст, ще з давніх часів. Не вірте його жодному слову!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus