USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Клімчук показав свою батьківську хату. ФОТО

3 Вересня 2011 11:35
У селі Воля-Любитівська Ковельського району встановили пам’ятник на могилі невідомих жертв Другої світової війни, котрі загинули у вересні 1939 року.
Урочисте відкриття пам’ятника відбулось у п’ятницю, 2 вересня, за участю місцевої влади, церковників та мешканців села. На відкриття прибув і голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, який виріс у цьому селі.
Як розповіли під час відкриття місцеві мешканці, у вересні 1939 року селом прокотилась звістка, що неподалік у лісі лежать розстріляні люди.
«Вони були страшно худі, втомлені, замордовані … І були вони у тюремному одязі», – пригадує розповіді очевидців мешканка Волі-Любитівської Раїса Новосад.







Тоді місцеві власними силами їх поховали і доглядали братську могилу.
В навесні 2010 року мешканці Волі-Любитівської поставили питання до очільника області Бориса Клімчука про увічнення пам’яті 23 невідомих людей, розстріляних тут у 1939 році.
У червні того ж року Ковельська райдержадміністрація звернулася з клопотанням до обласної комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій про погодження будівництва пам’ятника.
Комісія ж погодила проведення робіт з увічнення пам’яті невідомих жертв Другої світової війни у селі Воля-Любитівська з продовженням пошукових робіт щодо обставин та прізвищ загиблих осіб.
І вже наприкінці липня цього року за кошти Ковельської райдержадміністрації та Любитівської сільради тут встановили пам’ятник та облагородили прилеглу територію. На це пішло 6 829 гривень.









«Людська пам'ять не має початку, і не має кінця, вона не вмирає. Скупо дуже нам пояснювали батьки той період. Бо КГБ було скрізь», – зауважив під час відкриття Клімчук.
За свідченням очевидців, усі 23 розстріляних були українцями, в’язнями польської тюрми, котрих розстріляли поляки. Проте будь-якої інформації щодо цієї події в архівних установах не збереглося.
«Тут спочивають 23 українці, які загинули у вересні 1939 року. Вічна їм пам’ять!», – такий напис викарбуваний на пам’ятнику.
Благочинний Ковельського міського округу УПЦ, протоієрей Володимир Ровенський та настоятель церкви Петра Могили УПЦ, отець Микола Ростун освятили пам’ятник та відслужили панахиду.
Опісля завершення панахиди Клімчук подарував місцевій церкві два підсвічники, датованих кінцем 19 століття, а журналістам показав свою батьківську хату у Волі-Любитівській.






















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Українець Показати IP 3 Вересня 2011 16:23
Скоро вибори,треба готуватися.
Exaboto Показати IP 3 Вересня 2011 22:56
"за кошти Ковельської райдержадміністрації та Любитівської сільради" - при чому тут Клімчук???
VCS до Exaboto Показати IP 4 Вересня 2011 09:26
А що таке рідна земля, рідний дім, події пов'язані з цим ... це тобі відомо? Людина взагалі бере активну участь і допомагає, у міру можливості, в усьому, що пов'язано з Волинню і не тільки!
Exaboto до VCS Показати IP 4 Вересня 2011 15:53
ага, лэнточкі за чужий рахонок їздить перерізає.
Mirna Показати IP 4 Вересня 2011 10:25
це рідне село клімчука. от люди до нього звернулись, а він напряг владу ковельського району) все просто!
!!!! до Mirna Показати IP 4 Вересня 2011 17:01
Мірна. Скажи Клімчуку, хай ще так напяже владу у інших районах. Добре бюджет області в один район перти. Дійсно аналог, якщо у Державі- Донецк - рулит, то на Волині - Ковель. А на інші то райони - обласного бюджету вже не хватає.
Mirna до !!!! Показати IP 5 Вересня 2011 12:27
до !!! при чому тут я до клімчука?
Той кому не байдуже Показати IP 4 Вересня 2011 13:39
Українець мені здається, що Ви не праві, оскільки місцеві вибори вже пройшли.
Ковель Показати IP 5 Вересня 2011 09:21
А цікаво, чи показали продажним журналюгам сорочечки і пелюшки малого Бориса? Вже було відомо в дитинстві, що він буде заправляти великими справами, як Рузвельт (його дитячі речі лежать в музеї США). Продався Боря данєцкім за владу.
! Показати IP 5 Вересня 2011 16:43
А на фіга нам хата Клімчукових батьків?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus