USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцький скульптор показав свою улюблену роботу. ФОТО

7 Серпня 2013 11:58
Улюблену із своїх робіт показав луцький скульптор Микола Головань.

Популярне місце серед лучан та гостей міста – будинок скульптора на березі Стиру. Туристи можуть оглянути екзотичну садибу лише ззовні, – повідомляє Слово Волині.

«Тут є скульптури на всі смаки, усіх пластичних стилів. Я експериментую постійно. Мене порівнюють з Антоніо Гауді. Та у нього свій стиль, у мене свій. Оце стоїть кам’яна ваза. На вигляд їй років 300, а насправді 25. Просто я навчився це так робити», - розповідає Головань.

ЧИТАТИ ЩЕ: Жодних звань не маю, а «Почесне» хотілося б, – Микола Головань

Луцький Гауді має приналежність до «львівської школи» скульптури, саме там він здобув художню освіту.

«Я щасливий тим, що вчився у «львівській школі». Я застав старих майстрів-професіоналів. Не побував би там, не було б цього будинку. У Львові чудова архітектура. І у моїх роботах ці стилі бачать – трохи бароко, ренесансу, готики, модерну, потрохи всього», - розповідає Головань.

Свої роботи намагається «вписати» в архітектуру міста. З метою зберегти їх, бо виставка - «постоїть і забирай», а тут - завжди видно.

«Тільки в паркан понад сотню скульптур вмонтував, а паркан же двохсторонній. Інколи сам дивуюсь: невже це мені вдалось зробити?».

Найкращим своїм твором Микола Микитович вважає барельєф із зображенням власної сім’ї:
«Тут над дверима виліпив сім’ю. То одна із кращих робіт. Понад те я вже нічого не зроблю. То моя сім’я: двоє дітей, дружина і я, як Атлант, все тримаю», - розповів скульптор.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лянка Показати IP 7 Серпня 2013 13:09
Мазня і все тут.
Корінний лучанин до Лянка Показати IP 7 Серпня 2013 16:03
ЛЯНЦІ: НЕ РОЗБИРАЄШСЯ У ЦЬОМУ, ТО НЕ ПИШИ ДУРНИХ КОМЕНТАРІВ! Твій короткий комент,але як він тебе чудово характеризує!!!
Цінитель Показати IP 7 Серпня 2013 13:25
Лянка - зроби краще! А не критикуй. Всім подобається людям
Оксана Показати IP 7 Серпня 2013 13:40
Прекрасна робота!!!
D Показати IP 7 Серпня 2013 14:03
шонібудь
***** Показати IP 7 Серпня 2013 14:29
А що за обличчя в правому кутку барельєфа? Чи це в мене обман зору? А Лянці скажу, що ця "мазня" відома далеко за межами Луцька, ії порівнюють з Київським "будинком з химерами" і не завжди на користь останнього. Хочу сказати браво майстру, в нього є своє бачення, яке не всі розуміють, але тим він і відрізняється від інших. Дякую.
777 до ***** Показати IP 7 Серпня 2013 16:04
Справді, чиєсь обличчя є. Цікаво чиє?
564 Показати IP 7 Серпня 2013 16:48
зліпив що попало!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus