USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Клімчук поклявся звільняти за землю

26 Вересня 2011 16:28
Цьогоріч волинським аграріям сповна вистачає якісного насіння, проте проводити сортооновлення селяни не поспішають.

Про це під час обласної селекторної наради у понеділок, 26 вересня, повідомив заступник голови Волинської ОДА Віталій Карпюк.

За його інформацією, нині під час озимої посівної з посівом товарного зерна успішно справляються сільськогосподарські великотоварні підприємства, фермерські господарства Луцького, Рожищенського, Маневицького, Ківерцівського та Турійського районів.

Карпюк також розповів, що в області планують посіяти понад 19 тисяч гектарів жита, проте процес йде не надто успішно.

«Терміни посіву жита закінчуються, а сіємо погано», – констатував посадовець.

Похвалив Карпюк хліборобів Володимир-Волинського та Горохівського районів, у яких цьогоріч збільшились посіви жита. Натомість, претензії щодо ситуації з посівом життя він висловив керівникам Ратнівського, Старовижівського та Любомльського районів.

«У Любомлі повне затишшя. Що ж ви думаєте собі? Хто буде ці землі обробляти? Нічого не зробили у цьому районі», – обурюється чиновник.

Проблемою є й те, що селяни дуже мляво проводять сортооновлення, тобто заміну насіння на насіння високих репродукцій.

«Сіють сміттям і хочуть мати якісь результати», – дорікнув районним керівникам Карпюк, зазначивши, що це провина влади, яка не пояснює аграріям важливість заміни насіння.

А голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук пригрозив звільненнями тим керівникам, котрі не працюють з інвесторами і не дбають про те, аби вільні землі сільськогосподарського призначення здавались в оренду і приносили прибутки в районні бюджети.

«Якщо ви за рік не вмовили, не вговорили, не запропонували жодного гектара землі, заяву будете писать до Різдва Христового. І «с вещами на выход, ребята»! Вам нічого робить у ваших районах. Ви або скупі, або чекаєте, поки взяток вам понаносять або ще чогось», – обурився губернатор.

«У кожному із вас є вже серйозні проблеми. Не в держави, не у Волині. Клянусь вам: нікого не пожалію», – додав він.

Натомість, Карпюк запевнив, що успішні волинські бізнесмени-аграрії «на ура» беруть вільні землі в оренду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Селянин Показати IP 26 Вересня 2011 18:23
уря-уря, а горб на землі нажити легко...
До Клімчука Показати IP 27 Вересня 2011 08:25
Просимо Вас розібратися та наказати тих, хто не розрахувався за оренду землі з селянами. Говоримо про село Промінь Луцького району, селян обдурило підприємство "Стир-Агро" і до цього часу не видало зерна і видавати як видно з поведінки керівника не збирається. Будемо звертатися до Президента України, хай наведе порядок на Волині, якщо тут не можуть справитися місцеві чиновники. Голова райдержадміністрації Луцького району Демчук В.М., який проживає в селі Промінь, чомусь умив руки.
Селяни Показати IP 27 Вересня 2011 08:40
Нас обдурують в аренді і нікому до цього немає діла.Пшеницю змолотив, зерно забрав і нам як обично дуля. Розберіться з Москвичем С.О. бо зерна не дав промінськім селянам і не думає відавати. Землею нашою користувався самозахватом. Демчук В.М. нас не відстоює а наоборот підтримує Москвича С.О.
Обдурений Показати IP 27 Вересня 2011 09:03
Тих шахраїв, які наживаються на аренді землі і не платять гроші пайовикам треба судити. Не додають цукру, цього року зовсім не дали зерна в в с.Промінь. Крім того за землю 15 вересня ц.р. побили двох людей через те що вони не здають вже землю в оренду. Цікаво органи цим займаються чи ні? Пан Клімчук розберіться з цим питанням, просимо поки що Вас.
Пайовик Показати IP 27 Вересня 2011 10:34
Приєднуюся до людей яких обдурили і хочу щоб з нас не знущалися. Наполягають, погрожують підписувати з ними договора на аренду а потім показують дулю. Сволочі і більше нічого і ніхто їх не наказує, отой знущаюця з нас.Прийміть міри тов.Клімчук.
юрист Показати IP 27 Вересня 2011 16:22
Не здавайте люди землі в аренду до нового року нікому, а чекайте закону "Про ринок землі". А тоді й побачимо весною, що з нею робити. Теперішні ділки навипередки хочуть заключити з селянином договір на 5 або більше років, щоб нажитися. Моя порада - не спішіть. Нехай краще облугує 1 рік, як має хтось на Вас нажитися. Повірте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus