USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Клімчук розбереться з адміністрацією і візьметься за облраду - експерти

31 Травня 2010 13:32
Після закінчення 100 днів перебування на посаді голови ОДА у Бориса Клімчука буде сформована своя чітка вертикаль влади, і наступним органом влади, де він спробує реалізувати свої кадрові ініціативи, може стати Волинська обласна рада.

Таке припущення роблять експерти Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу» в аналітичному підсумку політичних подій минулого тижня.

За два місяці керівництва облдержадміністрацією Борис Клімчук сформував кістяк своєї нової команди - призначено заступники голови облдержадміністрації та голови райдержадміністрацій, сформовано команду радників та помічників, пролобійовано призначення на керівні посади в контролюючих та силових структурах лояльних людей – зазначають експерти
При тому вони вважають, що наступним рівнем кадрової політики Бориса Клімчука стають обласні управління ОДА і територіальні органи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.
Дехто вирішив піти сам. Наприклад, Анатолій Аршулік, тверезо оцінивши свої шанси на співпрацю із новим «аграрним» заступником голови ОДА, написав заяву про відставку.
На посаду начальника обласного управління агропромислового розвитку призначено Юрія Горбенка, який раніше обіймав посаду заступника керівника в цьому ж управлінні. Нового керівника невдовзі матиме й головне управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА - стиль керівництва Миколи Кучеренка явно не до вподоби голові облдержадміністрації, про що він заявив під час оперативної наради.
«На нашу думку причиною таких кадрових змін є бажання поставити свою людину у дуже важливому підрозділі. І хоч би як не міняв Борис Клімчук назву даного управління, навіть на «управління руху, двіжухи і прочих вєщєй», як він висловився, інтерес до цього структурного підрозділу облдержадміністрації від цього не зменшиться», - вважають експерти Центру.
Ймовірно доведеться шукати нового місця роботи й начальнику управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Миколі Зайченку. Бо трактувати інакше підписання, з ініціативи нардепа-регіонала Григорія Смітюха, розпорядження голови ОДА про проведення службового розслідування щодо діяльності начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Зайченка М.О. та утворення відповідної комісії на чолі із «регіоналом», заступником голови ОДА Олександром Курилюком інакше не можна.
Варто нагадати, що саме веб-ресурс обласної організації Партії регіонів першим оприлюднив інформацію про конфлікт між дворазовим срібним призером Параолімпійських ігор у Ванкувері Юрієм Костюком та начальником профільного управління.
Звільнить посаду начальника головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації, ймовірно, й Антон Кривицький, який вже в червні може піти на пенсію. Є інформація, що через особисті проблеми може залишити свою посаду Юрій Вербич, начальник головного управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ОДА, - діляться інформацією експерти ЦПАВК.
Не менші кадрові перестановки тривають і у відділах та секторах апарату облдержадміністрації. Станіслав Ющик, заступник голови-керівник апарату обласної державної адміністрації, підбирає собі на відповідальні посади нових людей. Схожі процеси тривають і в райдержадміністраціях. Для районів характерна одна особливість кадрової політики - «ідейних», тобто політично стійких в своїх поглядах, управлінців намагаються замінити на більш зговірливіших.
У Центрі політчиного аналізу та виборчого консалтингу прогнозують, що кадрові перестановки у виконавчій владі Волині триватимуть ще мінімум місяць. Так, що по закінченні 100 днів перебування на посаді голови ОДА у Бориса Клімчука буде сформована своя чітка вертикаль влади.
Експерти припускають, що на цьому він не зупиниться - наступним органом влади, де спробує реалізувати свої кадрові ініціативи Борис Клімчук, може стати Волинська обласна рада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 31 Травня 2010 18:51
КЛІМЧУК -СОВКОВИЙ САМОДУР....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus