USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Кліщі атакують: з початку року понад 20 волинян звернулися до медиків

4 Квітня 2024 22:17
Від початку 2024 року в обласному центрі контролю та профілактики хвороб зафіксували 21 звернення волинян з приводу укусів кліщів.

Для досліджень взяли 11 особин і в двох випадках підтвердилося інфікування, розповів Суспільному епідеміолог Олександр Гнатюк.

Кліщі мешкають у вологих місцях, біля стежок та лісових доріг і присмоктуються до тіла протягом двох годин. Зі слів епідеміолога, якщо кліща не видалити за добу – є ризик розвитку небезпечних захворювань, зокрема енцефаліту. На Волині зареєстрували понад 40 населених пунктів, де поширена ця хвороба.

«Понад 70% усіх випадків кліщового енцефаліту – на території Ратнівщини. А бореліоз у нас повсюди реєструють», – каже Олександр Гнатюк.
Читати ще: Паразити прокинулися: на Волині зафіксовано вже три звернення через укуси кліщів

Два кліщі виявили спеціалісти Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб у центральному парку Луцька. У лабораторії їх дослідять і встановлять, чи мають вони збудник енцефаліту або хвороби Лайма.
Власник п’ятимісячного лабрадора Денні Дмитро цього року після прогулянки двічі знаходив кліщів на своєму собаці. Каже, що за нього не хвилюється, бо пес має усі необхідні щеплення.

Читати ще: Як уберегтися від хвороби Лайма: поради волинського епідеміолога

Як розповів епідеміолог Олександр Гнатюк, торік у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб дослідили 170 кліщів, і в 47 випадках виявили збудників хвороб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus