USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

КНДР викрала два мільярди доларів за допомогою хакерів, – ООН

8 Серпня 2019 07:40
В ООН заявляють, що Північна Корея викрала близько $2 мільярдів за допомогою масштабних кібератак на банки і біржі криптовалюти.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на CBS News, яке цитує доповідь ООН.

«(Пхеньян) використовував кіберпростір для здійснення дедалі складніших атак з метою викрадення коштів у фінансових установ та бірж криптовалют», – наголошується у звіті, в якому аналізуються дані за період з лютого по липень.

У доповіді ООН, складеній експертною групою, йдеться про те, що «кіберсуб’єкти КНДР ... збирають гроші на свої програми ЗМЗ (зброя масового знищення – ред.), загальний обсяг надходжень на сьогодні оцінюється до 2 мільярдів доларів».

Як зазначається, уряд Кім Чен Ина використовує нові методи, щоб заробляти тверду валюту на своїй незаконній діяльності. Багато суб’єктів господарювання, які діють як підрядники, «продовжували діяти за кордоном, у тому числі під дипломатичним прикриттям, намагаючись передати звичайну зброю та придбати обладнання та технології» до Північної Кореї, вважають автори документа.

Причина атак хакерів на біржі криптовалют, пояснюють експерти, полягає в тому, що вони «дозволяють КНДР отримувати доходи у способи, які важче простежити та піддавати меншому нагляду та регулюванню, ніж традиційний банківський сектор».

Раніше повідомлялося, що КНДР здійснила черговий запуск ракет – уже четвертий за останній час, на тлі військових навчань США і Південної Кореї.

За заявою Об’єднаного комітету начальників штабів, дві ракети були випущені вночі у вівторок поблизу провінції Південна Хванхе. Про їхній точний тип, дальність польоту і максимальну висоту наразі не повідомляється.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus