USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Колектори працюють з лучанами в рамках угоди із ЖКП №6. Під 30% від «вибитого»

26 Червня 2009 15:05
Залучення колекторів до стягнення боргів із лучан – ініціатива нинішнього начальника ЖКП №7, щоправда, ще коли він працював у ЖКП №6. Про це сам Микола Гарбарчук 25 червня зізнався журналістам ТРК «Аверс», – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Як ішлося у телесюжеті, одна з лучанок, яка теж отримала листа від Колекторської Компанії «Корсар», у супроводі журналістів «Аверсу» прийшла у ЖКП №7, представником якого, згідно з листом, є ця колекторська фірма, і зареєструвала офіційне звернення з вимогою пояснити ситуацію. Щоправда, поспілкуватися з представниками ЗМІ начальник ЖКП №7 Микола Гарбарчук погодився лише після того, як йому процитували витяги із закону про пресу.
 
Отож, як стало відомо, угоду із колекторською фірмою пан Гарбарчук підписав особисто – як представник ЖКП №6, яке наразі розформовано. Тому він стверджує, що у листі номер житлово-комунального підприємства помилковий. На запитання, чи було відомо про угоду в департаменті ЖКГ Луцької міської ради, керівник комунального підприємства сказав, що він сам вирішив це зробити – бо фінансовий стан ЖКП жалюгідний і були значні борги по зарплаті.
 
У документі, що окреслює співпрацю ЖКП і КК «Корсар» і пред’явити який представникам ЗМІ Микола Гарбарчук відмовився, йдеться про двомісячний термін роботи колекторів у Луцьку, що вартуватиме комунальникам 30% від суми стягненого боргу. Щоправда, наразі матеріальних результатів роботи колекторів, за словами пана Гарбарчука, він не бачить.
 
До речі, городяни зверталися у ЖКП №7 із подібними листами, що надходили на їхні адреси. Проте, як розповіли самі люди, їм з приводу таких звернень не давали жодних пояснень. А Микола Гарбарчук каже, що в угоді чітко прописано: усі юридичні наслідки і відповідальність за свою діяльність в обласному центрі Волині несе колекторська компанія.
 
Як зазначають журналісти ТРК «Аверс», в інтернеті немає жодної інформації про таку фірму, як Колекторська Компанія «Корсар». Як і де її знайшло ЖКП №6, пан Гарбарчук теж не пояснив.
 
 У Луцький міськвідділ УМВС у Волинські області ця ж лучанка теж занесла заяву – про погрози. Натомість жінці дали «корінець» – заява відібрана і має бути реакція. Про неї ми теж поінформуємо наших читачів.
 
Нагадаємо, що вчора, 25 червня, «ВН» оприлюднили лист, що лучан з подачі одного з місцевого ЖКП «бере в роботу» колекторська фірма.
 

Луцький міський голова Богдан Шиба вважає, що для стягнення боргів за комунальні послуги колекторські фірми можуть діяти, проте лише у виняткових випадках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Богдана Стельмах Показати IP 26 Червня 2009 18:41
Богдане Павловичу, не можуть діяти колектори! В ЖОДНОМУ випадку! Це - незаконно! По-друге, як це директор департаменту ЖКП не знає про "вибрики" своїх підопічних? Чи покриває?
Анонім777 Показати IP 27 Червня 2009 18:35
Які колектори? Три нелінивих студента п'ятикурсника взяти на роботу в ЖЕК, нормально організувати роботу з судом і виконавчою та проблема з боргами буде вирішена. А колектори для чого? Робота фірмі свого друга чи кума. Від 30 % повернення 10 % керувництву ЖЕКу чи напевно УЖКГ у вигляді відкату. А хочуть колекторську фірму, то хай оглошують тендер, в Луцьку вже багато юридичних фірм, які можуть цим питанням займатися.
ВОГО\\\\\"КРОК\\\\\" Показати IP 28 Червня 2009 16:20
ПРИЇХАЛИ!!!Лучани МИ обрали владу яка за НАШІ гроші наймає колекторів вибивати з НАС борги!!!???? Шановні панове можновладці в нас (ГО "КРОК")є практичний досвіт антиколекторської діяльності й сміємо вас завірити успішний. А тим до кого завітають славні парубки-Корсари (Корса́р — (от итал. corsaro) — морской разбойник, также средиземноморское обозначение капера (приватира))рекомендуємо з милою посмішкою вислухати з побажати щасливої дороги!!Все що вони можуть в юридичному полі це донести до Вас інформацію в разі спроби щонайменшого тиску зі сторони колектора негайно звоніть 02 а краще напишіть заяву яку зобовязані прийняти в міліції.Обороняйтесь активно й не дозволяйте себе залякати!!! А слідуючі вибори покажуть чи потрібна НАМ така влада.
Львів юрист 12р. стаж Показати IP 2 Липня 2009 18:56
Таке становище в якому зараз знаходяться комунальні підприємства є наслідком ставлення передусім заможних громадян вашого міста до своїх прямих обов"язків оплати комунальних послуг, а вони їх напевно ж ігнорують!!!!! Підприємства виживають за рахунок пенсіонерів які останні гроші з пенсії несуть до жєків, вони єдині сумлінні споживачі на сьогоднішній час. Тому Я як і основна кількість громадян підтримую дії Влади, та позитивно оцінюю діяльність колекторських організацій!!!!
Анонім Показати IP 2 Липня 2009 19:22
З боржниками тільки так і треба спілкуватись.
Анонім Показати IP 2 Липня 2009 19:24
З боржниками тільки так і треба спілкуватись.
Анонім Показати IP 2 Липня 2009 19:46
Модератор ты вафлист!!!!!!!!!!1
вого КРОК Показати IP 5 Липня 2009 16:43
Власнику IP-85.223.142.122 який вже був тут: 1.Львівським юристом))) 2.Юридичною практикою 3.Праціником жеку 4."інтелектуальним" анонімом УМВС України в Чернігівській області вважає своїм обов'язком роз'яснити вимоги чинного законодавства щодо діяльності колекторських компаній та кримінальної відповідальності в разі порушення конституційних прав та законних інтересів громадян. Стаття 355 Кримінального Кодексу України Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань 1. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань, тобто вимога виконати чи не виконати договір, угоду чи інше цивільно-правове зобов'язання з погрозою насильства над потерпілим або його близькими родичами, пошкодження чи знищення їх майна за відсутності ознак вимагання,- карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. 2. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або із погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або поєднане з насильством, що не є небезпечним для життя і здоров'я, або з пошкодженням чи знищенням майна,- карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років. 3. Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань, вчинене організованою групою або поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я, або таке, що завдало великої шкоди чи спричинило інші тяжкі наслідки,- карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років. Й НЕ ВАРТО Львівським ЮРИСТАМ ОБРАЖАТИ МОДЕРАТОРА !!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus