USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Коли для волинських школярів розпочнеться реєстрація на ЗНО

25 Січня 2019 10:23
Реєстрація на ЗНО для українських школярів та волинських, зокрема, триватиме з 5 лютого до 18 березня. Внести зміни до реєстраційної карти можна буде до 25 березня.

Про це йшлося 25 січня під час прес-конференції у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти.

Як розповіла, директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, з 5 лютого стартує реєстрація на основну сесію ЗНО, яка триватиме до 18 березня, для студентів коледжів та учнів шкіл реєстрація відбуватиметься через навчальні заклади, для випускників шкіл, які мають атестат минулих років реєстрація відбувається самостійно. Внесення змін до реєстраційних даних учасників ЗНО триватиме до 25 березня 2019 року.

«На сайті Українскього центру оцінювання якості освіти сайті буде стояти сторінка «реєстрації». Кожен учасник має скласти заяву, потрібно обрати предмети, які хочеш здавати, адже кожен з абітурієнтів повинен знати, які предмети потрібні для вступу. Українська мова та література є обов’язковим, математика та історія України – один з них на вибір, а також третій на вибір з інших предметів», - розповідає Лариса Середяк.

З її слів, умови прийому до закладів освіти будуть затвердженні лише в січні. Цього року предмети на окремі спеціальності будуть змінені, зокрема більше зроблений акцент на математичні науки. Наприклад, у медичні заклади потрібно буде українська мова, хімія чи біологія та фізика чи математика.

Вона наголосила, що в системі ЗНО можна обирати максимум чотири предмети, як і було раніше, а тестовий зошит можна обрати на мові національних меншин.



Основна сесія розпочнеться 21 травня та закінчується 13 червня. У цьому році дійсні сертифікати ЗНО з 2017-2019 років, тобто абітурієнт може здати один предмет і подавати документи на вступ. Однак, сертифікати на іноземні мови діють лише два роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus