USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Коли мобіки гинуть на фронті: Кадиров провів новорічні свята в Дубаї, куди прилетів власним лайнером за $80 млн, – ЗМІ

9 Січня 2023 21:18
Поки мобілізовані росіяни тисячами гинуть у безглуздих кривавих штурмах позицій українських воїнів, головні прихильники продовження війни Росії проти України влаштували для себе розкішні новорічні «канікули». Глава Чечні Рамзан Кадиров, відомий своїми «войовничими» заявами та «тік-ток-перемогами», на свята вирушив у Дубаї на власну віллу.

Літав до Об’єднаних Арабських Еміратів він на власному лайнері вартістю $80 млн. Про це повідомили в російському Telegram-каналі «Можем объяснить», передає Оbozrevatel.

«Глава Чеченської республіки провів новорічні канікули в Дубаї, де має віллу. Як випливає з даних сервісу Flightradar, 8 січня літак з бортовим номером RA-73417 повернувся до Москви з ОАЕ. Коли бізнес-джет прилетів у Дубаї – невідомо, на судні завбачливо відключили транспондер», – пишуть автори каналу.
Читати ще: У Дубаї знайшли розкішну віллу Кадирова. Розслідування

Вони також наголосили, що про те, що Кадиров володіє літаком Airbus ACJ319, стало відомо у 2017 році. Ціна лайнера – $80 млн. Торік літак змінив бортові номери.

Крім Кадирова, новорічним святам за кордоном віддали перевагу й інші високопоставлені російські «патріоти».

Так, найбагатший російський міністр Денис Мантуров вирушив не до Сизрані, а до турецького Стамбула. 3 січня його літак Sukhoi Superjet 100-95B приземлився в цьому турецькому місті – і перебуває там і 9 січня, коли в РФ розпочався перший робочий день у новому році.
За найскромнішими підрахунками ціна лайнера, що належить Мантурову, становить $16 млн. Літак неодноразово помічали в місцях його відряджень.

Як і Кадиров, Дубаї віддав перевагу і голова Татарстану Рустам Мінніханов: його літак Dassault Falcon 8X з бортовим номером RA-09606 приземлився в ОАЕ 26 грудня. Щоправда, невдовзі глава російського регіону вилетів на Мальдіви, де й провів новорічні свята.

Пізнього вечора 8 січня Dassault Falcon 8X повернувся до Казані, а Мінніханов почав постити фото з кабінету після двотижневої перерви.
А так званий «кокаїновий борт» Іл-96 з бортовим номером RA-96023, який фігурував у справі про постачання наркотиків з Росії в Україну, з 30 грудня до 2 січня перебував у марокканському місті Касабланка. Офіційно він належить авіазагону «Росія» та використовується високопоставленими російськими силовиками.
Цікаво, що на жоден із цих польотів секретар генради путінської партії «Єдина Росія» Андрій Турчак, який раніше погрожував одному з курських депутатів «кувалдою Вагнера» за відпочинок у Мексиці, ніяк не відреагував.

Нагадаємо, поки Кадиров та Ко насолоджуються відпочинком на закордонних курортах, російські окупанти, яких вони кинули на забій в Україну, скаржаться, що госпіталі в Росії переповнені пораненими загарбниками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Матеріал Показати IP 10 Січня 2023 08:11
Овцетрах, але ж крутий. А я менш пафосно зустрів новий рік

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus