USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Коли у Луцьку розпочнуть опалювальний сезон

11 Жовтня 2023 10:21
Опалювальний сезон в обласному центрі Волині розпочнеться, коли середньодобова температура повітря протягом трьох днів становитиме 8 градусів тепла за Цельсієм або нижче.

Рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

На розгляд членів виконкому винесли проєкт рішення про початок опалювального сезону 2023/2024 років.

Директор державного комунального підприємства «Луцьктепло» Іван Скорупський повідомив, що підприємство завершило підготовку до опалювального сезону, зокрема було проведено низку робіт, аби опалювальний сезон пройшов добре. Також підприємство отримало дизельгенератори для квартальних котелень.

Читати ще: Міський голова перевірив, як «Луцьктепло» підготувалося до складної зими

Відповідно до рішення теплопостачальним підприємствам, суб’єктам господарювання всіх форм власності, виробникам та виконавцям послуг з теплопостачання у місті Луцьку та населених пунктах Луцької міської територіальної громади доручили розпочати опалювальний сезон з моменту встановлення середньодобової температури зовнішнього повітря протягом трьох діб +8°С та нижче.

Насамперед теплом забезпечать дитячі, лікувальні та учбові заклади.

Нагадаємо, з 12 жовтня на Волині синоптики прогнозують потепління, температура підніметься до +22°С.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Василь Показати IP 11 Жовтня 2023 10:59
А з 16 жовтня йде похолодання .І значне. Норматив у 8град-це ще з часів ссср.хоча вже навіть при середній в 10град в будинках починається сирість.Розрекламоване впровадження залежних ІТП привело до охолодження перших поверхів або перегріву середнього масиву будинку.Економія в 30-50% показує насправді наскільки Луцьктепло обманювало споживачів без лічильника.Фактично,ніякої економії немає,а якщо і є мізерна-то вона ніяк не зможе покрити затрати в 1,2-1.5мл. гр.за встановлення ІТП,навіть за 10років.Велика різниця температур в квартирах будинків тільки викликала протиріччя серед мешканців.І лавину скарг на 15-80.
Анонім до Василь Показати IP 11 Жовтня 2023 11:46
Коли сильно охолодити будинок, то потрібно набагато більше тепла, щоб його нагріти. Цим і користується Луцьктепло, щоб витягти наші грошики із наших кишень через ті лічильники в ІТП. Бо якщо до ще нагрітого дармовим сонцем будинку подати тепло, то лічильник нарахує зовсім мало споживання тепла.
ABC до Василь Показати IP 11 Жовтня 2023 20:43
Алло, в нас зараз війна, не забули? І наші ресурси не безмежні. Якщо можна трохи зекономити зараз, то чому би цього не зробити? Тим більше, що не так вже і холодно зараз. А потім невідомо що буде, і яким буде цей опальвальний сезон - ніхто не знає.
Василь Показати IP 11 Жовтня 2023 13:31
Проблема централізованого опалення полягає в тому.що конкретний споживач ніяк не впливає на отримання тепла.Тому вже давно централізоване замінюють на централізоване з індивідуальним споживанням.Але для цього необхідно кожну квартиру переробити на горизонтальну розводку з окремим лічильником і зі двома центральними стояками в під"їзді.Кожний радіатор регулюється. А вертикальна розводка при темп. графіку 70/50 тільки збільшує різницю в температурі між квартирами,хоча Луцьктепло заявляє про рівність температур,як мету встановлення ІТП.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus