USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Школи, лікарні, енергопостачальні об’єкти: Волинь готова до опалювального сезону на 63%

9 Серпня 2023 14:31
Волинська область готова до опалювального періоду 2023-2024 років на 63%, зокрема це стосується освітніх та медичних закладів, а також енергопостачальних об’єктів. Підготовка відбувається відповідно до поставлених завдань та графіків з урахуванням ймовірних надзвичайних ситуацій, тому в області переконані, що опалювальний сезон пройде добре.

Про це йшлося на брифінгу Волинської ОДА щодо підготовки області до опалювального періоду 2023-2024 років.

Заступниця начальника управління житлово-комунального господарства Волинської ОДА Вікторія Темчишена повідомила, що нині в області триває робота з підготовки до опалювального періоду 2023-2024 років. Відповідно до розпорядження начальника Волинської ОВА, розроблено і затверджено заходи з підготовки господарства області до роботи в осінньо-зимовий період. Область підготовлена до опалювального періоду в середньому на 63%, зокрема заклади освіти – на 67,9%, заклади охорони здоров’я – на 62,2%. Усі види робіт, які забезпечують безперебійне постачання послуг, прогнозовано мають завершитися до 1 жовтня. Підготовку закладів освіти планують завершити до 1 вересня.

Вона зазначила, що у зв’язку з воєнним станом особливу увагу приділяють готовності до опалювального періоду об’єктів критичної інфраструктури, а саме – об’єктів підприємств, які надають послуги з тепло-, водо-, електро-, газопостачання. Наразі на зазначених об’єктах триває виконання планових робіт, поточних та капітальних ремонтів, а також регламентних робіт відповідно до затверджених графіків та інвестиційних програм.

Підприємства критичної інфраструктури підготували резервні джерела живлення електричної енергії для власних потреб на випадок аварійних вимкнень. З метою проведення аварійно-відновлювальних робіт створюють резерв обладнання та матеріалів, формують аварійні бригади. За можливості їх кількість буде збільшено для одночасного проведення ремонту на кількох ділянках.

«Бригади готують і підприємства тепло- та водопостачання, і «Волиньобленерго», і «Волиньгаз». Бригади складатимуться з працівників цих підприємств та діятимуть у разі виникнення надзвичайних ситуацій та аварій. Підприємства тепло- та водопостачання формують 30 бригад, 76 бригад планують створити підприємства ЖКГ, до складу яких будуть входити слюсарі, столяри, покрівельники та інші спеціалісти», – зазначила Вікторія Темчишена.

Щодо готовності енергопостачальних об’єктів, то на 1 серпня вона становить від 61 до 64%. Джерела теплової енергії та котельні, які перебувають на балансі теплокомуненерго області, обладнані резервними котлами, які є робочими. Підприємства теплокомуненерго впроваджують заходи зі зменшення використання природного газу та підвищення ефективності теплового господарства.

Також триває робота з переведення споживачів приватних та малоповерхових житлових будинків на альтернативні види опалення. Все більший відсоток населення в рамках енергозаощадження встановлює сонячні батареї. З початку 2022 року кількість індивідуальних побутових споживачів, які встановили сонячні батареї, зросла на 21%.

Посадовиця звернула увагу, що 55% теплової енергії в області виробляється твердопаливними котлами. На постійній основі проводять роботи із заміщення газових котлів на твердопаливні. Волинь цілком забезпечена місцевими видами палива: торф, дрова, відходи деревообробки, паливні палети, деревина. Об’єкти соціальної сфери та інші бюджетні установи зазвичай використовують торф, закуповуючи його помісячно в межах бюджетних призначень. В області проводять роботу зі стовідсоткового забезпечення об’єктів соціальної сфери безперебійними джерелами живлення. Заклади соціальної сфери розробили та затвердили заходи з підготовки матеріально-технічної бази, створення безпечних умов перебування у них.

З метою якісної підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства області до наступного опалювального періоду утворено робочу групу з вивчення та розв'язання проблемних питань.

«На сьогодні область всі роботи проводить відповідно до завдань з підготовки і виконує планові показники та навіть перевиконує їх. Всі підприємства до опалювального періоду готуються дуже відповідально», – підкреслила Вікторія Темчишена.

Як стало відомо учора під час оперативної наради у Луцького міського голови, активно до опалювального сезону готується і Луцьк, адже є ймовірність, що як і торік, окупанти намагатимуться тероризувати Україну ракетними обстрілами енергосистеми.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus