USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Коли в Україні відкриють кінотеатри, санаторії та дитячі табори

2 Червня 2020 18:28
В Україні з 10 червня почнуть відкривати кінотеатри, санаторії, дитячі табори та інші установи, закриті через карантин. При цьому діятимуть певні обмеження.

Буде поступово впроваджуватися відкриття масових заходів, заявив в ефірі одного з українських телеканалів головний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє 24 канал.

Які будуть обмеження

«Перші культурні установи будуть дозволяти з 10 червня. Зараз ми дивимося, що саме підпаде під це відкриття, але, знову-таки, з певними епідемічними обмеженнями. Зокрема, при відкритті буде обмеження – не більше 1 людини на 5 квадратних метрів», – сказав Ляшко.

Що з санаторіями і таборами

Санаторії працюватимуть з 10 червня, а з дитячим таборам рішення ухвалюватимуть окремо. Усе тому, що під час літнього відпочинку у дитячих таборах і санаторіях відбуваються спалахи кишкових інфекцій. Є ризик, що коронавірус об’єднається з інфекцією.

«Це додаткова госпіталізація дітей на ті місця, які призначені для хворих на коронавірусну інфекцію. Міксування інфекцій призводить до зростання навантаження на лікарів. Ми цей ризик оцінюємо і будемо відслідковувати динаміку», – розповів головний санітарний лікар.

Які послаблення карантину стартували у червні

Усі послаблення стосуються тих областей, де сприятлива епідеміологічна ситуація:

– З 1 червня Укрзалізниця відновила рух потягів між областями та приміських електричок.

– Дозволили відвідувати спортзали, фітнес-центри та басейни.

– Пляжі та зони відпочинку.

– У багатьох регіонах тільки з червня запрацювали дитсадки, школи, заклади професійної та вищої освіти (для випускників і абітурієнтів), ДЮСШ.

– Відчинилися готелі.

– Відкрили кладовища (для відвідування).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянка Показати IP 2 Червня 2020 22:18
Карантин запровадили, коли в Україні було 3 випадки коронавірусу на всю країну, а знімають, коли тільки сьогодні за добу 328 людей інфікувалися, і тут же анонсують другу хвилю інфікування! У нас, що план догнати Італію, Францію чи Німеччину по захворюваності ?! Де логіка? Чи може, це план отримання фінансової допомоги в майбутньому від європейського фонду, просто треба збільшити захворюваність та летальність в Україні?!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus