USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Коли відремонтують історичну будівлю, що обвалилася в центрі Володимира

31 Серпня 2022 10:02
У Володимирі майже рік тому обвалилася будівля відомої «аптеки Бражнікова». Там були розташовані два магазини на першому поверсі та три квартири на другому поверсі (з них – одна житлова). Споруду досі не відремонтували.

Місцеві вважали будівлю, якій близько сотні років, історичною цінністю Володимира, хоча вона й не мала особливого архітектурного значення, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Причиною обвалу став ремонт у підвалі, який власники затіяли, не порадившись з управлінням архітектури та містобудування Володимирської міської ради. Свою вину на момент обвалу власники визнали. Вони зобов’язалися в найшвидші терміни все виправити.

Хоча обіцяну реконструкцію тут розпочали, «аптека Бражнікова» досі не має попереднього вигляду. Місцеві жителі бажають, аби будівлю якнайшвидше відновили, однак переконані, що до свого попереднього вигляду її не повернути.

Повернути «аптеці Бражнікова» історичний вигляд – обов’язкова умова, пояснюють в управлінні архітектури та містобудування міськради. Частину робіт завершено.

«Перший поверх вони вже завершили. Ремонтують ту стіну, яка завалилася. Залишаються балконна частина і верхня частина добудови. Також потрібно вставити вікна, двері, але це вже зроблять після того, як завершать верхню частину другого поверху», – розповідає керівник управління архітектури та містобудування Володимирської міськради Андрій Трофимук.

Вплинути на швидкість виконання робіт у міськраді не можуть, адже будівля – приватна власність. Там лише сподіваються, що реконструкцію закінчать найближчим часом.

Нагадаємо, 30 вересня о 17:05 до служби 101 надійшло повідомлення про загрозу обвалення 2-поверхового будинку на вулиці Ковельській у місті Володимир-Волинський. Приміщення старе, початку 20 століття, йому близько 100 років. На момент обвалу у будинку перебували три робітники, їх евакуювали. У результаті надзвичайної пригоди ніхто не постраждав. Згодом назвали попередню причину обвалу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus