USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Коли закінчиться навчальний рік 2024-го в Україні. Роз'яснення МОН

18 Лютого 2024 10:33
Під час дії воєнного стану освіта в Україні переживала певні зміни. Спершу усе навчання перейшло в онлайн-формат, потім було поступове відновлення очного навчання, адаптація до блекаутів тощо. Через це діти навчалися довше, тобто могли йти на канікули не в кінці травня, а в червні.

2023-2024 навчальний рік також може тривати до кінця червня. У Міністерстві освіти та науки пояснили, яким маж бути закінчення навчального року та тривалість канікул.

Навчальний рік 2023-2024: закінчення та канікули

У МОН акцентували, що під час воєнного стану тривалість навчального року встановлює Кабінет Міністрів України. КМУ визначив, що 2023-2024 навчальний рік триватиме з 1 вересня 2023 до 28 червня 2024 року. І це не суперечить закону Про повну загальну середню освіту, згідно з яким, закінчення навчального року має бути не пізніше 1 липня.

Педагогічна рада закладу освіти має визначити структуру й тривалість навчального року, тобто дату завершення занять, періодичність і тривалість канікул тощо.

Читати ще: Для вступу у 2024 році треба буде скласти НМТ з трьох обов'язкових предметів плюс один на вибір

Варто брати до уваги час, передбачений освітньою програмою, обсяг навантаження в навчальному плані й брати до уваги вікові особливості, фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток дітей, особливості регіону тощо.

Щодо канікул, то у сумарній кількості вони мають тривати не менш як 30 днів.

Важливо зауважити, що заклад освіти самостійно визначає тривалість навчального року, тобто дату завершення занять. Для цього враховують встановлені урядом дати його закінчення. Крім цього, школа має визначити дати канікул, необхідність і день проведення свята останнього дзвоника тощо.

А щоб визначити дату завершення освітнього процесу та форми його організації влітку, педагогічні ради й керівники шкіл мають зважати й на те, наскільки навчання в умовах війни вплинуло на учнів, чи є в них освітні втрати та які активності будуть найбільш дієвими для їхнього подолання.

У червні школи можуть продовжити стандартний освітній процес, проводити додаткові заняття, консультації, екскурсії тощо.

Цього року випускники знову мають скласти НМТ для вступу у заклади вищої освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus