USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Коли львів’яни працюють на волинян – це гонорово, але абсурдно, - Клімчук

28 Січня 2011 14:28
На Волині бракує кваліфікованих електриків та зварювальників – виконувати ці роботи в область запрошують працівників зі Львова та Черкас.

Про це йшлося 28 січня під час регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук стверджує, що протягом минулого року ситуація на волинському ринку праці дещо стабілізувалась.

«Зросла чисельність зайнятого населення на 7 тисяч 700 осіб в порівнянні з 2000 роком, зменшилась чисельність звільнених працівників на 60%. Також скоротилась чисельність громадян, які перебували у стані вимушеної неповної зайнятості на 1,8%. Збільшено і чисельність незайнятих громадян, залучених до активних програм зайнятості населення на 6,9%», – повідомила начальниця.

Загалом, за її словами, рівень зайнятості населення в області за дев’ять місяців попереднього року зріс на 1,3% порівняно з 2009-м і склав 63,6%.

Однак голова Волинської ОДА Борис Клімчук зауважив, що в області із зайнятістю не все гаразд – не вистачає зварювальників та електриків на автозавод.

«Рая, де взяти 60 зварювальників для автозаводу? Зі Львова хлопці їдуть… Де взяти 40 електриків? З Черкас люди працюють. Імпортуємо робочу силу ми… Ні, мені це гонорово, коли львів’яни працюють на волинян. Це гонорово, але це абсурдно», – висловився очільник області.

Кучмук у відповідь запевнила Клімчука, що вже за тиждень центр зайнятості візьметься за вирішення цієї проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 28 Січня 2011 14:32
Нехай центр зайнятості працює краще!!!!!!!
Ладомир Показати IP 28 Січня 2011 14:36
ГОНОРОВО? От слоїк. Плять весь менталітет побудований на щоб було "Хонорово" в пшецьких панів перейняли. В тому вся і біда. Звідси і витікає "моя хата скраю".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus