USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Колишні працівники СБУ допомагали ФСБ здійснювати хакерські атаки на уряд України

19 Квітня 2023 16:51
Кіберфахівці Служби безпеки України спільно з ДБР та ОГП зібрали доказову базу на ще двох військових-зрадників, які допомагали рф у війні проти України.

Фігурантами є двоє колишніх співробітників СБУ в Автономній Республіці Крим, які у 2014 році перейшли на бік ворога і вступили до лав фсб. Там вони увійшли до складу підконтрольного російській спецслужбі хакерського угруповання Armageddon, повідомляють в СБУ.

Встановлено, що з 1 січня 2020 до 10 березня 2021 року зловмисники здійснили серію масштабних кібератак на урядові структури України. Під час одного з кіберінцидентів фсб намагалась отримати доступ до секретних даних вищих органів влади нашої держави.

Втім завдяки оперативному реагуванню СБУ вдалося нейтралізувати наслідки та усунути передумови для проникнення російської спецслужби до урядових інформаційних ресурсів України.

За результатами комплексних заходів правоохоронці встановили причетність обох зрадників до підривної діяльності агресора.

Читати ще: СБУ затримала доньку колишнього гауляйтера Чорнобаївки

Зокрема у 2021 році кіберфахівці СБУ здійснили безпрецедентну операцію і поіменно встановили зловмисників, перехопили їхні розмови, а також отримали беззаперечні докази їхньої причетності до кібератак на Україну. І це при тому, що вони використовували власні вірусні програми фсб, а також засоби анонімізації та «прикриття» у мережі інтернет.

Читати ще: СБУ викрила спроби російських спецслужб збирати розвіддані в Україні від імені зарубіжних ЗМІ

Тоді було встановлено одразу вісім ворожих хакерів, п’ять із яких відразу отримали підозру. Наразі правоохоронці закінчили розслідування стосовно двох із них. Їх звинувачують за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада); ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів) та автоматизованих систем).

Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Стосовно інших фігурантів провадження триває розслідування. Проводять комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus