USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Колишні очільники СБУ на Волині знову змінили місця роботи

16 Червня 2009 16:35
Президент України Віктор Ющенко звільнив начальників управлінь СБУ у трьох областях. Два з них свого часу очолювали УСБУ у Волинській області, – 16 червня інформують «Волинські Новини».
 
Зокрема, Ющенко звільнив із посади начальника управління Служби безпеки України у Полтавській області Василину Мирослава Михайловича. Крім того, Президент звільнив із посади начальника управління Служби безпеки України у Миколаївській області Парамонова Юрія Миколайовича. Разом із тим іншим своїм указом Ющенко призначив Парамонова начальником управління Служби безпеки України у Полтавській області. Водночас Президент звільнив Дорошенка Володимира Романовича з посади начальника управління Служби безпеки України у Сумській області. Президент також призначив Дорошенка начальником управління Служби безпеки України у Миколаївській області. До речі, 15 червня Служба безпеки України розпочала спецоперацію з наведення правопорядку у правоохоронних органах.
 
Довідково:
 
Нагадаємо, що 25 липня 2008-го указами Ющенка Мирослав Василина був звільнений із посади начальника УСБУ у Волинській області і переведений на аналогічну вакансію до Полтави.
 
А час роботи пана Василини на Волині запам’ятався скандалом, який спровокували представлені 1 липня 2008 року на засіданні Колегії СБУ результати проведеної із санкції українських судів протягом квітня-червня того року підрозділом внутрішньої безпеки СБУ спецоперації, які свідчать про можливу причетність деяких співробітників Служби до протиправної діяльності з ознаками корупційних діянь. Там буцімто було оприлюднено компрометуюче відео проти начальника Любомльського міжрайонного управління СБУ Волинської області, з перегляду якого нібито розпочалася Колегія.
 
Отож, уже 3 липня на кількох інтернет-виданнях Західної України з’явилася інформація з посиланням на анонімне джерело, що на відео нібито було зафіксовано, як начальник Любомльського міжрайонного управління СБУ роздає своїм підлеглим так званий «одноденний заробіток» від «несення служби» на Ягодинській митниці. При цьому примовляє, відкладаючи дедалі крупніші суми в «американських рублях»: «Це – вам, це – папам в область, а це – паханам у Києві»…
 
У зв’язку із цим інцидентом 8 липня на Волинь прибула спеціальна комісія з Києва для здійснення комплексної перевірки діяльності УСБУ в області. Результати її робити небули оприлюднені, хоча зміни у керівництві УСБУ та його окремих структурних підрозділів відбулися.
 
А начальник Любомльського МРВ СБУ Юрій Кушнерук тоді ж повідомив ЗІКу, що спрямував до Генпрокуратури заяву із проханням дати оцінку діям т.в.о. голови СБУ Наливайченка, а також оприлюднив звернення до краян у відкритому листі. Він стверджував: фільм є «масованою дезінформацією співробітників внутрішньої безпеки».
 
А 14 серпня 2008-го Президент України Віктор Ющенко підписав указ про призначення начальником управління СБУ у Волинській області Володимира Дорошенка, а вже 2 вересня глава держави іншим указом звільнив його із цієї посади. У владних колах Волині тоді подейкували, що пана Дорошенка образило таке призначення. Він сказав про це потрібним людям у Києві – й отримав переведення. У Луцьк Володимир Дорошенко, перебуваючи на посаді глави управління СБУ у Волинській області, так і не приїздив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus