USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Колишня військова та дружина воїна з Волині шиє ляльок-захисників

24 Березня 2024 23:02
Лучанка Юлія Кушнір під час повномасштабної війни почала створювати ляльок-захисників. Жінка – колишня військова і дружина захисника України.

Вона розповіла Суспільному про те, чому замість зайчиків і котиків почала шити хлопців та дівчат у піксельній формі.

«Дуже часто замовляють Третя штурмова бригада, медики, Нацгвардія, поліція, ну і, звичайно Збройні сили – це топ», — каже майстриня.

Юлія Кушнір використовує наліпки-шеврони для маркування одягу своїх ляльок. Каже, що часто трапляються прохання персоналізувати ляльку: зробити їй позивний, спеціальний шеврон, певний колір волосся, косички чи борідку. Шити ляльок почала вісім років тому.

«Усе почалося з дитячого одягу. Хотілося щось для дівчаток шити натуральне. У мене лишалися клаптики тканин з сукенок, і я пошила кілька таких котиків», – каже Юлія Кушнір.
Читати ще: «Удвічі більше доначу, ніж отримую пенсії». Майстриня з Волині виготовляє ляльки-мотанки і волонтерить для армії з 2014 року

Згодом вступила на службу до лав Національної гвардії України, тоді часу на хобі не було. Після того як її чоловіка, теж військового, перевели до іншого міста, вирішила, що сім’я має бути разом, і звільнилася зі служби. Тоді й повернулася до шиття.

«Почала спочатку шити брелочки патріотичні, а потім через кілька місяців я подумала – чоловік військовий, я була військова – треба щось робити і для них», – каже майстриня.
Чиати ще: У репертуарі понад 30 вистав: як працює професійний дитячий театр Волині

Так з’явилася ідея виготовляти брелоки, які можна взяти з собою в авто чи рюкзак. Хоча ляльки невеликого розміру, шити їх непросто, каже майстриня. Раніше за день встигала виготовити дві-три ляльки, а нині може зробити їх десяток. Майстриня зізнається: за час повномасштабної війни виготовила кілька сотень ляльок-захисників.
«Особливий напрямок – це робота з тими, хто втратив близьких. Уперше мені написала й замовила брелочки дівчинка, яка втратила тата. Для мене це було дуже відповідально, я плакала і ніч не могла спати», – зітхає жінка.
Сім’ям загиблих і зниклих безвісти лялечки майстриня виготовляє безплатно. Каже: так підтримує родини захисників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus