USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Колишній Луцький міський голова вимагав гроші за внесення питань на сесію

19 Жовтня 2020 08:00
Колишній Луцький міський голова, а нині самовисуванець-кандидат на посаду градоначальника Богдан Шиба свого часу вимагав гроші з місцевих підприємців за внесення їхніх питань на розгляд сесії.

Зокрема у 2014 році, коли Богдан Шиба був депутатом міської ради, він пропонував за винагороду залагодити на користь підприємців Завокзального ринку конфлікт з ПФ «Скорпіон-Сервіс».

Нагадаємо, приватна фірма «Скорпіон-сервіс» орендувала землю торгово-пішохідного ряду на Завокзальному ринку між вулицями Кравчука й Карпенка-Карого. Між цією фірмою і частиною підприємців не один рік тривала судова тяганина за право користуватися землею.

Усе почалося з того, що «Скорпіон-Сервіс» заявив про намір спорудити на місці торгово-пішохідної зони добудову до торгового центру «Ювант», який розташований поряд. Оскільки це загрожувало стабільній роботі підприємців, яких особливо непокоїла прогнозована висока ціна за реконструйовані торгові місця, вони виступили проти цієї реконструкції. Богдан Шиба, перебуваючи на посаді міського голови, так і не зміг нічого вдіяти, хоч міська рада також судилася з ПФ «Скорпіон-Сервіс».

Звісно, зі зміною влади у місті конфлікт не стих, і наступна каденція депутатів та новий мер мусили з цим розбиратися.

Богдан Шиба кілька разів вносив на розгляд сесії проєкти рішень про розірвання договору оренди ділянки з ПФ «Скорпіон-Сервіс». Та, як виявилося, це питання він піднімав не тому, що прагнув довести до завершення справу, яку не закінчив, перебуваючи на посаді міського голови. Просто він знайшов ще один спосіб заробити чималі кошти, вимагаючи їх з підприємців за «вирішення питання».

Зокрема підприємець із торгового ряду Завокзального ринку біля «Юванта» Олена Тишкевич заявила, що Богдан Шиба разом з іншим підприємцем Володимиром Кунцом вимагали кошти з неї та її колег, за що обіцяли вирішити на їхню користь питання у конфлікті з ПФ «Скорпіон-Сервіс».

«Спритний ділок Володимир Кунц вирішив усілякими способами нажити собі грошового, а сьогодні вже й політичного капіталу на правовідносинах бізнесменів з «Варшавки» та адміністрації ПФ «Скорпіон-Сервіс», – пише Олена Тишкевич. Вона додала, що ділиться інформацією, «яку знають майже всі учасники цієї «смердючої» справи, але мовчать, бо пан Кунц оголосив свою монополію на «рєшеніє вопроса».

«Саме цей добродій ось вже 12 років натурально доїть підприємців з «Варшавки», мотивуючи все новими і новими потребами для улагодження справ», – зазначила жінка.

«То він обіцяв автономне, а не через «Ювант», підключення до електромереж і з кожного торгового місця взяв по 700 доларів США. Інший епізод – спроба через тодішнього мера Богдана Шибу провести ревізію паспортизації ринку ПФ «Скорпіон-сервіс». Для цього Кунц «збив» з кожного по 1 200 доларів США. Уявляю, як вони з Шибою потирали руки, коли готували нам відписку, що через ліквідацію управління торгівлі вся документація втрачена!» – пише підприємець. Щодо Богдана Шиби, то, як зазначає пані Олена, «ця особа має дивний дар виникати там, де можна заробити грошей і є можливість сподобатися потенційним виборцям».

«Професійний популіст та неперевершений словоблуд ось уже чотири рази вносить на сесію міськради наше питання. Не знаю, скільки він реально отримує від Кунца, але той бере з усіх нас разом 15 000 доларів США за внесення цього питання на сесію», – розповіла Олена Тишкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 19 Жовтня 2020 08:29
Кунц- ще той шахрай,як і його син,якого судили за пограбування неповнолітніх.
Лучанин Показати IP 19 Жовтня 2020 09:42
Той галіціянт в угоду місцевих бандюків розправлявся з принциповими посадовцями, підписуючи документи про зняття їх з роботи, якщо не спрацьовували його наїзди з вимогами догодити депутатам чи бізнесюкам. То така людина, шо добрий день задурно не скаже ! І воно ше має наглість претендувати на посаду, на якій себе повністю скомпроментував !
555 Показати IP 19 Жовтня 2020 10:47
А з чого Бодя мав сплачувати кредит? Під час депутатства він був безробітним, без засобів на існування. Якось увійдіть в його положення. В ті часи його зрозуміли і до міліції з приводу вимогательства не звертались, бо знали, що з зони кредит ще ваще сплачувати.
Нік Показати IP 19 Жовтня 2020 11:09
А ви Володі це в очі скажіть! Якщо зможете а не пишіть! А про сина ,якщо не знаєте правду то краще за своїми дивіться...
Луцьк Показати IP 19 Жовтня 2020 13:01
шиба - вовк в овечій шкурі. Правильно написано - словоблуд і популіст, а ще безбожний пок..дьок.
луцький Показати IP 19 Жовтня 2020 14:39
Як самовисунувся, так і самозасунеться! :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus