USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Команда №1: як Шевченко перезавантажує збірну України

18 Листопада 2016 16:50
...Гравці збірної вибігли розминатися на газон одеського «Чорноморця», і стадіон зустрів їх оваціями. Хлопці ніби за командою подякували трибунам. Дрібничка, яка велемовно свідчить про зміни у збірній, - йдеться у матеріалі щотижневика Волинські Новини від 17 листопада (№42).

Футболісти були налаштовані на матч проти Фінляндії і водночас розкуті й не обтяжені «важкими» словами тренера. Жарти на тренуваннях, сотні неформальних розмов із вболівальниками та журналістами. Перша команда країни направду стала ближчою до людей. Такий висновок чотирьох днів листопада, які вдалося провести разом із національною збірною у Києві та Одесі.

Спочатку була прес-конференція Шеви, Кучера та Ротаня у Києві. Нічого сенсаційного не прозвучало. Але зауважив, що Андрій тільки двічі протягнув своє «е-е-е-е-е», за яке його раніше постійно шмагали всілякі «квартали». Шевченко наразі кайфує від роботи, спілкування із журналістами його не обтяжує, на відміну від попередників – Блохіна та Фоменка.

Після пресухи – відкрите тренування збірної, на яке міг прийти будь-хто охочий. Гравці вибігали-виходили з тунелю під схвальні вигуки кількох сотень киян. Уболівальники заповнили центральні нижні сектори й терпеливо чекали на автограф чи селфі з улюбленцями. Найбільше працювати довелося Коноплянці. На початку тренування визволяти його від надміру уваги вболівальниць узявся сам Шевченко, а в кінці найбільший веселун збірної не поспішав сховатися від листопадового холоду в роздягальні й «запалював» з людьми, раз по раз пробігаючи вздовж сектора. Вряди-годи хтось із гравців запускав «свічку» на трибуни, і м’яч діставався щасливчикам у подарунок. Половина викликаних у збірну футболістів грають у європах і знають усі тонкощі спілкування із вболівальниками. Окрема овація дісталася Шеві – його люблять і підтримують, аванс довіри суспільства до нашої легенди ще не скоро вичерпається. Це на прес-конференціях він уже Андрій Миколайович, уболівальники ж звично кличуть його Шевою.

В Одесі перед грою Андрій вийшов на поле одним з останніх і довго стояв із піднятими руками, дякуючи за хвилі добра, що їх випромінювали трибуни.

На південь минулої суботи підтягнулися фанати з усієї країни. Перед грою вони пройшлися центром Одеси грандіозним маршем – із петардами, вогнями, кричалками й охороною Нацгвардії по периметру колони. Уперше від лютого 2013 року Одесі дозволили зіграти матч збірної. І футболісти не могли не віддячити перемогою одеситам та всій країні за шалену підтримку.

Рік для головної команди України закінчився щасливо, а ми разом з нею потрохи оговтуємося від літнього ЄВРОпровалу. А щирі усмішки футболістів та невичерпна енергія Шевченка налаштовують на позитив.



Довідково:

Перемога над фінами 1:0 дозволила українцям піднятися на друге місце у групі І відбіркового раунду ЧС-2018. Після феноменального проходу та пасу Євгена Коноплянки Артем Кравець забив у порожні ворота на 25-й хвилині.

– Результатом я задоволений. Для нас це була важлива перемога, ми добре закінчили рік, – відзначив Андрій Шевченко. – У першому таймі було багато комбінаційного футболу й удосталь моментів для взяття воріт. Після перерви ми діяли не так добре, проте не можу дорікнути своїм хлопцям за віддачу. Також хотілося б подякувати Одесі за підтримку».

Юрій Конкевич

Фото автора

Луцьк-Київ-Одеса
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus