USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Збірна України перемогла Косово у відборі на ЧС-2018. Огляд матчу

6 Жовтня 2017 23:41
Завдяки автоголу Пакаради та м'ячу Андрія Ярмоленка на останніх хвилинах збірна України здобула важливу перемогу над збірною Косово у відборі на Чемпіонат світу-2018 - 0:2.

Матч відбувся в албанському місті Шкодер 6 жовтня.

Перед матчем

«Два фінали», - саме так висловився головний тренер збірної України Андрій Шевченко про два останні матчі у відборі на ЧС-2018 проти Косово та Хорватії. Лише максимум набраних очок у цих двох матчах дозволить нашій збірній поборотися за перше місце у групі.

Перший «фінал» українці зіграють проти наймолодшої збірної у світі – Косово. Збірна Косово є відвертим аутсайдером нашої групи – у 8 матчах команда набрала лише одне очко і займає останнє місце. Проте нашим хлопцям не варто було недооцінювати цю команду, адже в складі косоварів також є кваліфіковані футболісти.

За словами головного коуча збірної Косово Альберта Буньякі, у цьому матчі не зможуть прийняти участь 6 основних футболістів його команди. Також він назвав збірну України однією з найсильніших команд у світі і якщо українці виграють – це буде логічно.

В Андрія Шевченка були теж не менші проблеми з вибором складу на гру. У матчі «Шахтаря» проти «Карпат» травмувалися відразу 2 основних футболісти збірної – правий захисник Богдан Бутко та центральний захисник Ярослав Ракицький. Також травмованим є молодий вінгер «Динамо» Віктор Циганков. Тренерський штаб навіть довикликав Ігоря Пердуту та Павла Лук’янчука. Окрім того, до лав збірної викликали Олександра Караваєва, який, ймовірно, зіграє правого захисника. Також свій перший матч за збірну може зіграти український бразилець Марлос, який нещодавно отримав український паспорт. Позицію Андрія Ярмоленка, який демонструє божевільну форму у Бундеслізі, він не займе, але тренерський штаб може спробувати його на позиції «десятки», на якій зазвичай грає Коваленко (не зіграє через перебір жовтих карток).

Перший тайм

Зі стартових хвилин збірна Україна очікувано взяла м'яч під контроль, але українці не поспішали атакувати і здебільшого перепасовувалися на своїй половині поля. Вже на 8 хвилині Рашица відверто «малював» пенальті у штрафній синьо-жовтих, проте рефері не показав йому «гірчичник» за відверту симуляцію.

На 13 хвилині Коноплянка здійснив фірмове зміщення з флангу, але пробив набагато вище воріт збірної Косово. Через 2 хвилини той же Коноплянка знову пробивав з-за меж штрафної - кіпер косоварів був на місці.

Вболівальники гнали нашу збірну вперед: на 17 хвилині Гармаш ледь не відкрив рахунок у матчі, проте йому не вистачило декількох сантиметрів, аби дотягнутися до м'яча після скидки Кравця.

Захисники косоварів нічого не могли вдіяти з дриблінгом Коноплянки - Євген втретє змістившись з флангу, «пульнув» у стійку, від якої м'яч відлетів до Кравця, той, не очікуючи такого подарунку, пробив вище воріт.

Українці володіли значною перевагою, проте ніяк не могли її матеріалізувати у забитий м'яч.

Косовари намагалися відповідати - Мурікі ледь не поцілив у ближній кут воріт П'ятова після контратаки.

На 30 хвилині Коноплянка знову пробивав з дальньої дистанції. Євген був чи не найактивнішим у складі нашої збірної. Не йшла гра в іншого лідера України Ярмоленка: до Андрія рідко коли доходив м'яч, від чого він помітно нервував, вибивши м'яч на трибуни в одному з епізодів.

Зважаючи на погодні умови, українці часто пробивали з дальньої дистанції: на 41 хвилині Сидорчук завдав удару метрів з 30, проте він вийшов зовсім слабким і не створив особливих проблем голкіперу косоварів.

Протягом першого тайму українці мали явну перевагу, проте не змогли забити, тож команди пішли на перерву з нулями на табло.

Другий тайм

Збірній Україні потрібно було додавати в атакувальних діях, аби відкрити рахунок матчі, проте тренерський штаб вирішив випустити на поле українського бразильця(!) Марлоса замість майже непомітного у першому таймі Кравця - без номінальних форвардів на полі залишилася наша команда.

На 49 хвилині Коноплянка другим темпом пробив по воротах косоварів після подачі зі штрафного від Ротаня - невдало.

Українці ніяк не могли пройти масований захист збірної Косово, захисники якої щоразу зупиняли наших футболістів на підступах до штрафної.

Проте на 60 хвилині після подачі від Коноплянки захисник косоваріа Пакарада зрізав м'яч у власні ворота - 0:1.

Тренерський штаб вирішив підсилити центр поля, випустивши замість Руслана Ротаня Тарася Степаненка, який більш орієнтований на руйнування атак суперника.

На 69 хвилині збірна Косово подала два поспіль кутових, проте це не принесло їй жодних девідендів.

Через кілька хвилин Коноплянка небезпечно пробив зі штрафного, проте голкіпер косоварів перевів м'яч на кутовий.

Рашані на 74 хвилині, обігравши Караваєва, пробивав по воротах збірної України - без особливих проблем для П'ятова.

Наступні 10 хвилин українці більше контролювали м'яч, особливо не йдучи вперед, аби не пропустити контратаку.

На 87 хвилині Ярмоленко зняв всі питання про переможця, розстрілявши ворота косоварів, після подачі Караваєва та скидки Степаненка - 0:2. Зауважимо, що це вже 6 гол Андрія у відборі на ЧС-2018.

Відтак, збірна України довела матч до логічного завершення, перемігши збірну Косово з рахунком 0:2. Наступний вирішальний поєдинок українці зіграють проти збірної Хорватії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 7 Жовтня 2017 08:21
Молодці! Тепер готуйтесь на чемпіонат в Москву...)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus