USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Команда волинянина перемогла у фіналі Кубка Києва

14 Червня 2015 10:43
На стадіоні «Динамо» відбувся фінал Кубка Києва серед студентів. Команда СК «Меркурій», у складі якої грає волинянин Євген Старушик, завоювала впевнену перемогу. Про це інформують у прес-службі ФК Динамо Київ.

11 червня на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського відбувся фінальний матч розіграшу Кубка Києва серед студентських команд ВНЗ.

Футбольний клуб «Динамо» (Київ) вже не перший рік надає стадіон «Динамо» для проведення важливих матчів студентських турнірів. Нагадаємо, минулого тижня на цій славетній арені відбувся також фінал Студентської Ліги ФК «Динамо» Київ, перемогу в якому здобула команда Національного університету державної податкової служби України.

У фінальному двобої студентського Кубка Києва зійшлися ФК «Динамо-Академія» (Національна академія внутрішніх справ), а також СК «Меркурій» (Київський національний торговельно-економічний університет), які у вищий лізі займають відповідно перше та третє місця.

У цей день на легендарному стадіоні відбулося справжнє свято футболу. Надвечір хмари над Києвом розвіялися, і знову запанувала сонячна погода. Ще задовго до початку матчу проводили свої репетиції команди груп підтримки обох команд, які забезпечили гарне шоу перед грою та у перерві – чірлідинг група та група барабанщиць, а також вокальний гурт, всі складені з дівчат.

Ближче до гри на центральній трибуні зібралося чимало глядачів, і вони створили атмосферу, яка мало поступалася атмосфері фінального матчу національного Кубка якоїсь країни. Обидві команди-фіналістки мали дуже гучну та яскраву підтримку протягом усього матчу. Навіть наприкінці гри, коли команда «Динамо-Академія» поступалася вже з рахунком 0:2, і практично не мала шансів врятуватися від поразки, її вболівальники продовжували її підтримувати. Як ніколи погано було чути навіть ведучого, роль якого виконав «золотий голос «Динамо» Київ», заслужений журналіст України Олександр Липенко – настільки шумною була підтримка глядачів з трибун.

На полі ж точилася справжня запекла боротьба.



Та цей фінал був трохи нетиповим – дуже рідко у фінальному матчі можна побачити таку кількість гольових моментів. Рахунок міг бути набагато більшим, але все обмежилося лише двома голами – по одному в кожному з таймів. Обидва вони влетіли у ворота «Динамо-Академії». Та своїй перемозі та здобутому трофею студенти КНТЕУ мають завдячувати голкіперові «Меркурія», який не раз рятував команду, відбиваючи удари впритул.

Фінальний свисток арбітра ФІФА Євгена Арановського зафіксував перемогу СК «Меркурій», після чого розпочалася урочиста церемонія нагородження. На поле були запрошені почесні гості фіналу – Перший Віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, Віце-президент ФФУ, Президент Федерації Футболу Києва Ігор Кочетов, Президент національної академії педагогічних наук України, Президент Спортивної студентської спілки України Василь Кремень, Голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді і спорту КМДА Олексій Трофимов, а також ректори ВНЗ, команди яких зустрілися у фіналі – ректор НАВС, генерал-майор міліції Володимир Чернєй та ректор КНТЕУ Анатолій Мазаракі.

Медалі та трофей переможцям серед інших вручав легендарний гравець київського «Динамо», старший тренер «Динамо-2» Вадим Євтушенко.



Після матчу та церемонії нагородження організатори поділилися враженнями від свята футболу, проведення якого яке стало можливим у тому числі завдяки футбольному клубу «Динамо» (Київ).

Президент футбольної асоціації студентів Києва Вадим Місюра:

«Цього року ми вперше розширили кількість учасників – вища ліга нараховує десять команд, а перша ліга – вісім. У Кубку взяла участь 21 команда ВНЗ. В першу чергу це стало можливо завдяки активному та відповідальному ставленню до розвитку спорту ректорів вишів. Адже фізичне виховання молодих людей є невід’ємною частиною громадянського та патріотичного виховання. На жаль, на сьогодні існує розрив між дитячим футболом та дорослим, адже дитячий футбол розвивається в першу чергу завдяки батькам, а студентський футбол традиційно погано фінансується. Наше завдання – звернути увагу влади на цю проблему. Те, що фінал проводиться на цьому прекрасному стадіоні, свідчить про активну громадянську позицію керівництва київського «Динамо», зокрема Ігоря Михайловича Суркіса. Ми йому дуже вдячні, адже це вже наш третій масштабний футбольний захід на стадіоні «Динамо»!»

Віце-президент ФФУ, Президент Федерації Футболу Києва Ігор Кочетов:

«Студентський футбол є найкращим відображенням усього київського футболу. Багато студентів, гравців цих команд є вихідцями з футбольних шкіл та клубів міста. Певна річ, нам дуже важливо, як вони продовжують свій шлях. У київських футбольних лігах грає багато студентських команд, і я радий, що кістяк студентської збірної України також складають представники команд київських вишів».

Голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь:

«Нашій країні слід рівнятися на Німеччину, де на третьому місці після рідної мови та історії країни стоїть фізичне виховання, а вже далі – інші дисципліни. Вже більше п’яти років ми піклуємося про два проекти – Студентська Ліга «Динамо», де ми є співзасновниками, і футбольні матч якої мають величезний фурор серед студентства, і Студентська футбольна ліга міста Києва. Особливо мене радують вболівальники. Команди сьогодні продемонстрували хороший футбол, але ще краще за них вболівали їх друзі-студенти. За такими молодими людьми, студентами – наша культура, майбутнє нашої країни!»



Волинянин Євген Старушик



ВІДЕО дивіться ТУТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus