USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Командувач ОС ЗСУ оцінив рівень навченості підрозділів на Волинському напрямку

13 Січня 2023 14:40
Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявляє, що командири підрозділів Сил оборони мають бути чітко обізнаними в обстановці та приймати адекватні рішення.

Про це у Фейсбуці інформує командування Об’єднаних сил ЗСУ.

Наєв перевірив готовність підрозділів, які боронять Волинський напрямок, щодо охорони та оборони важливого державного об’єкта критичної інфраструктури.

Метою навчань є відпрацювання координації та ефективної взаємодії між підрозділами ЗСУ, Національної гвардії, Служби безпеки, Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За словами генерал-лейтенанта, відповідні підрозділи Сил оборони діяли злагоджено та показали високий рівень навченості й взаємодії.

Читати ще: Сили оборони біля кордону з Білоруссю відпрацювали затримання ворожої ДРГ

«Зокрема підрозділи СБУ здійснювали оперативне забезпечення та керували контрдиверсійними заходами. Підрозділи Національної поліції проводили ізоляційні заходи та боролися з диверсійно-розвідувальними групами. Підрозділи Національної гвардії України виконували завдання щодо недопущення прориву блокпоста диверсійно-розвідувальною групою противника. Своєю чергою підрозділи Збройних сил України займалися обороною ділянки місцевості, виявленням диверсійно-розвідувальних груп у лісистій місцевості», – підкреслив командувач.

Як зазначив Наєв, уже зараз намічені практичні кроки з покращення навченості особового складу. Відповідно, заходи будуть продовжуватися і надалі задля того, щоби довести дії особового складу до автоматизму.

«Командири мають бути чітко обізнаними в обстановці та приймати адекватні рішення. Це дуже слушно і дуже корисно для спільних дій всіх підрозділів, які входять до складу Сектору безпеки та оборони», – наголосив командувач.

Читати ще: Несподівана допомога: на Волині популяція бобрів ускладнює можливий наступ з Білорусі

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов повідомив 12 січня, що під виглядом спільних навчань збройні сили РФ найближчим часом розгорнуть на території Білорусі російське угруповання військ, яке може бути використано для агресивних дій щодо України. Крім того, Росія нарощує авіаційне угруповання в Білорусі.

Своєю чергою, Наєв заявив, що Білорусь наразі не становить безпосередньої загрози для України, водночас Сили оборони поступово збільшують свої оборонні спроможності на кордоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus