USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Комаровський розповів, на який день хвороби потрібно робити ПЛР-тест на коронавірус

20 Квітня 2021 15:43
Лікар Комаровський відповів на декілька поширених та важливих питань щодо коронавірусу.

Про це пише НВ.

Як тільки вірус потрапив в організм, ПЛР відразу ж стає позитивним

Тест ПЛР – це виявлення частинок вірусу. Щоб виявити частинки вірусу, треба захопити шматочок слизової оболонки, де цей вірус розмножується.

Якщо невдало взяти мазок – пожаліти, побоятися зробити боляче, не розколупати слизову, то можна отримати негативний результат. І так буває приблизно в 25% випадків. Тобто позитивний ПЛР – це майже завжди правда, негативний ПЛР – правда з імовірністю 25%.

Те ж стосується і експрес-тестів на коронавірус – вірити в них можна, але довіряти не варто, тому що велика ймовірність помилок. Якщо цей тест буде принципово впливати на ваш спосіб життя, то його потрібно обов’язково перевірити ще раз іншими тестами і аналізами.

Коли при коронавірусі необхідні гормональні препарати?

Якщо є дихальна недостатність і сатурація нижче норми – необхідні гормональні препарати. Але поки пульсоксиметр показує норму (результат вище 93), то гормони не просто не потрібні, вони протипоказані. Тим більше як частина самолікування.

При ковіді всім хворим потрібно приймати препарати, що розріджують кров?

Далеко не всім. І прийом таких препаратів базується або на вже наявних дуже серйозних передумовах – наприклад, у цієї людини вже є проблеми зі згортанням крові або це людина віком за 50, у якої є ожиріння, гіпертонія, атеросклероз, перенесене стентування судин, або на результатах аналізів. Таким людям, звичайно, потрібні препарати, що розріджують кров.

Проте завжди призначення таких препаратів краще обґрунтовувати попередніми біохімічними дослідженнями крові – коагулограмою.

Хронічні алергіки більш уразливі до коронавірусу?

Ні, алергіки не є більш уразливими до коронавірусу. Тому ніяких особливих рекомендацій для них не існує. Берегтися треба всім – доза має значення.

В принципі на сьогодні поки немає переконливих свідчень про те, що важкі алергічні захворювання, зокрема бронхіальна астма, призводять до важкого перебігу коронавірусної інфекції.

Інше питання, коли людина з алергією, особливо з алергією на ліки, потрапивши в стаціонар і отримавши купу різних препаратів, може отримати й купу нових проблем, окрім коронавірусу. Але в цілому немає даних про те, що люди з алергією, які приймають такі препарати, хворіють важче за інших.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
володимир Показати IP 20 Квітня 2021 21:36
дебіл дебілом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus