USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Комірчини» під сходами: спортзали по-волинськи. Фото

15 Травня 2010 16:01
Кошти для капітального ремонту та спорудження спортзалів з’являться тільки у наступному році - а поки діти займатимуться у приміщеннях, що віджили свій вік.

Про це йшлося під час робочої поїздки голови Волинської обласної ради Анатолія Грицюка Горохівським районом.

У Шклинській ЗОШ І-ІІІ ступенів ремонту вимагає спортзал. Школярі, які показують чудові результати із волейболу на змаганнях, наразі займаються у старому спортзалі.

Це крихітне приміщення із підлогою, яка відслужила свій вік. Складається підлога із гумових квадратів, які роз’їжджаються в різні боки. Перед кожним уроком фізкультури гумові квадратики доводиться щоразу збивати до купи. Докучає і грибок на стінах спортзалу.

«Для капітального ремонту стін і підлоги потрібно 122 тисячі гривень. Дерево для підлоги у спортзалі не можна використати, бо це теж може призвести до травматизму», - стверджує вчитель фізкультури Валерій Лац.

У Шклині прагнуть, аби нова підлога для спортзалу була виготовлена із матеріалу, що буде просякнутий гумою. Наразі не можна сказати, чи мрія юних футболістів із волинського села здійсниться - бюджет Горохівського району ще не ділили. А обласний бюджет вже прийнятий. Тому реконструкція спортзалу стане можливою у наступному році.

У іншому селі Горохівського району – Мар’янівці ситуація із спортзалом ще гірша. Його у Марянівській ЗОШ І-ІІІ ступенів просто немає. Це мало не одна із шкіл Волині, де спортзалу ніколи не було. У 2010 році споруді виповниться 50 років. У школі навчається 360 учнів. Наразі школярі займаються у невеличкому приміщенні під сходами. Комірчину під сходами часто заливає водою під час злив.

Для спорудження спортивної зали необхідно майже один мільйон гривень. Фундамент під спортзал спорудили ще за часів Радянського Союзу. Спортзал можна спорудити із готових металевих конструкцій за півтори місяця.

Голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк зауважив, що в цьому році виділити із обласної казни таку суму коштів просто неможливо. Проте поява спортзалу у Мар’янівці стане одним із пріоритетних завдань у наступному році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus