USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькраді рекомендують не «дарувати» 2 мільйони забудовнику «Променя»

21 Липня 2016 16:09
Проект рішення про зменшення пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста ТзОВ «РЦ «Промінь» на 2,1 мільйона гривень не здобув підтримки членів комісії міськради з питань будівництва.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 21 липня.

Дискусію викликав проект рішення про зменшення розміру пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста ТзОВ «РЦ «Промінь». Так, пропонувалося зменшити розмір пайової участі на 2,1 мільйона гривень.

Як розповів начальник управління капітального будівництва міськради Леонід Карабан, у перелік об’єктів інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури увійшли: будівництво світлофорного об’єкта (203,4 тисячі гривень), ремонт площі перед кінотеатром «Промінь» (4340 метрів квадратних на суму 1,386 мільйона гривень), встановлення вуличного освітлення (269,8 тисячі), встановлення пішохідних турнікетних огороджень (56,8 тисячі), перенесення зупинки громадського транспорту (91,4 тисячі). ТзОВ «РЦ «Промінь» просило також врахувати перенесення теплової мережі на суму 666 тисяч гривень, але це прохання відхилили, адже тепломережа виникла у зв’язку з добудовою у межах земельної ділянки. На кожен з вказаних об’єктів, зі слів посадовця, є акти виконаних робіт, а представники управління здійснювали технічний нагляд на місці будівництва.


Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зазначив, що потреба перенесення зупинки громадського транспорту у забудовника виникла у зв’язку з будівництвом торговельно-розважального комплексу. Тож щонайменше дивним виглядає прохання зменшити пайову участь за перенесення зупинки.

Член комісії Сергій Балицький запитав, куди була вивезена стара бруківка, якою був вкритий майдан перед кінотеатром. Леонід Карабан відповів, що її передали департаменту ЖКГ і зараз бруківка зберігається у КП «Луцькспецкомунтранс».

Ігор Поліщук зазначив, що наприкінці 2015 року на розгляд депутатів виносили звільнення від сплати пайової участі ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536». Тоді фракція «УКРОП» погодилася підтримати проект рішення, домовившись про те, що буде розроблено порядок звільнення від пайової участі. У січні-лютому міський голова запевнював, що такий порядок розробляється, а у березні казав, що такого порядку не потрібно. Він наголосив, що план реконструкції не обговорювався з громадськістю, дивною також виглядає компенсація за перенесення зупинки, тож фракція не підтримуватиме цей проект рішення доти , доки не буде розроблено порядку звільнення від пайової участі.


Своєю чергою, член комісії Микола Яручик зазначив, що законодавство не передбачає проведення громадських слухань щодо такої реконструкції, тому «якщо з бабою Валею чи тьотею Свєтою хтось не порадився, страху в тому немає». З його слів, інвестор покращує інфраструктуру для лучан, адже реконструкцію площі було б значно складніше зробити за кошти міського бюджету.

У підсумку, проект рішення підтримали лише троє членів комісії, тож комісія не рекомендувала депутатам зменшувати ТзОВ «РЦ «Промінь» пайову участь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Ярослав Показати IP 21 Липня 2016 16:28
Я теж хочу постоїти торговий центр і за гроші міста відремонтувати всю навколишню територію і перенести зупинку.
Лучанка до Ярослав Показати IP 22 Липня 2016 10:27
Хочеш - то побудуй за свої гроші для міста хоч щось - хоч собачу буду, а тоді тобі місто вже перенос зупинки подарує!!
депутату-хаму Показати IP 21 Липня 2016 16:28
Яручик я тебе не обирала і баба СВЄТА не вибирала і баба Валя не вибирала - то шо ти там нам сказав?
електорат Показати IP 21 Липня 2016 17:01
той яручик допи...ться... Буде ще дупи л*зати, якщо раптом стрельне пхатися на вибори. Але краще хай такі дурні думки не лізуть в його голову..
Сьогодні Показати IP 21 Липня 2016 17:17
Мав бути кінотеатр Промінь, кінозали , виставочні зали , затишні кав ярні, дитячі кафе . А "зліпили" спритні .торгово- розважальний центр, кому він такий потрібен та ще й серед житлових будинків?Та ще й гроші з міського бюджету давай. А в країні зовсім не ситуація для ... пира во время чумы. Зневіра до такої міскої влади .
Дід панас до Сьогодні Показати IP 21 Липня 2016 23:03
Дурна мова, буде там і кіно , і кафе, і все що треба. Дайте людям щось зробити, бидло скаже що все не так
Patrik до Дід панас Показати IP 24 Липня 2016 17:51
Кожна нормальна людина маэ право на висловлювання власноi думки, якого б змiсту та характеру вона не була, i нiхто не може та не маэ морального права називати таких людей бидлом.
Знаюча Показати IP 21 Липня 2016 17:18
"....не здобув підтримки членів комісії міськради з питань будівництва..." - так троє ж підтримали, а комісія має шість членів, з яких два УКРОПІВЦІ, які і не голосують і навряд чи голосуватимуть за такі проекти, а ще один член комісії був відсутній наскільки мені відомо.
баба Свєта і Валя Показати IP 21 Липня 2016 17:39
Коли б ми приймали участь в обговоренні оздоблення то краще б придумали а то виглядає ніби з смітника позбирали і в хаотичному порядку поналіплювали цей різнокольоровий пластик станьте навпроти і подивіться!
"тіпа пох..." Показати IP 21 Липня 2016 17:42
Куренда з Громиком на контрабанді заробили не мало, то їм не "в падло" за все заплатити. всі документи є, як вони на Молдову возили.
нхя не смішно Показати IP 21 Липня 2016 17:50
Уже для ПП "Реммеблі" (одна назва чого варта - прямо сучасні "Рога і копита"), яке будувало Портсіті зменшили пайову участь на 2 мільйни. І шо? Де підземний перехід до Варшавки? Уже всі, в тому числі й "оновлено-люстрована" прокуратура забули про це? І ніхто не сидить і ніхто за це не покараний. Тільки щурі в міськраді відкати рахують. - Правильно зробили, що не дозволили. Ми обирали депутатів для того, щоб вони захищали інтереси громади, а не жирних котів. Жирні коти себе самі захистять.
Для довідки Показати IP 21 Липня 2016 17:59
Зменшення пайової участі передбачене в законодавстві. Почитайте ст. 30 закону "Про регулювання містобудівної діяльності". Думаю Поліщук це знає і просто робить собі піар і антирекламу для Покровського. Щогось аргументів огрунтованих від Поліщука про те що щось здійснено незаконно немає. Чому інвестори такі як Покровський мають бути крайніми? Покровський нормальний дядько і зробив для міста багато
"тіпа пох..." Показати IP 21 Липня 2016 18:06
Куренда з Громиком на контрабанді заробили не мало, то їм не "в п*дло" за все заплатити. всі документи є, як вони на Молдову возили.
Анонім до "тіпа пох..." Показати IP 24 Липня 2016 22:56
В кого є і що возили?
Анонім Показати IP 21 Липня 2016 18:11
Пан Поліщук став за мешканців переживати?Чому ж він мовчит що його сімейка майдан розганяЛа
Джек Показати IP 21 Липня 2016 18:49
Ви-моральні у...ди,чувак для вас,построїв реальну круту штуку,шоб крім порт сіті мали де ж*пи відсиджувати і ваші діти не лазили по вулицям,вклав 10 лімонів,а вам ше шось не нравиться,бо він не хоче платити за бруківку,зупинки,і освітлення зроблене для вас,яке влада б робила ше сто років!Подумайте за себе,і поставте себе на його місце,він свої гроші не відіб'є ніколи в житті..
Liana до Джек Показати IP 21 Липня 2016 19:00
А хто його заставляв братися за Промінь? І без нього бажаючі були. І не такий вже бідний той Покровський, щоб лучани з ВЛАСНОЇ кишені вертали йому гроші, не обанкротиться. Меценат хре**нов
Джек до Liana Показати IP 22 Липня 2016 09:33
ТА ХТОСЬ МОЖЕ ОБГРУНТУВАТИ СВОЮ ДУМКУ?Він поганий бо багатший за всіх вас разом взятих?Завтра тебе влада нагне зробити ремонт в під'їзді,бо ти зробив ремонт у квартирі в себе-глянем шо тоді скажеш!
ПоВТОРНО Показати IP 21 Липня 2016 19:45
Зменшення пайової участі передбачене в законодавстві. Почитайте ст. 30 закону "Про регулювання містобудівної діяльності". Думаю Поліщук це знає і просто робить собі піар і антирекламу для Покровського. Щогось аргументів огрунтованих від Поліщука про те що щось здійснено незаконно немає. Чому інвестори такі як Покровський мають бути крайніми за те що Поліщук і Романюк щось не можуть домовитись між собою? Покровський нормальний дядько і зробив для містанабагато більше ніж той Поліщук
ПоТВОРНО до ПоВТОРНО Показати IP 21 Липня 2016 20:54
Іди вже нх ллойд.
Zakon до ПоВТОРНО Показати IP 21 Липня 2016 21:42
Передбачено для інженерних мереж, а не для об'єктів благоустрою.
Моль до ПоВТОРНО Показати IP 21 Липня 2016 21:55
1. Законом передбачено пайова участь отож нехай заплатить, а вже міська рада буде вирішувати чи більш необхідно площу, де брукувка має відмінний стан замінювати на іншу, а чи зробити ремонт вулиці чи дитячий майданчик. 2. Інвестор має мати соціальну відповідальність, тому і передбачена пайова участь. 3. В звязку з відсутністю практики стягнення з великих забудовників пайової участі виникає запитання про корупційну складову таких рішень. От така хєрня, розумник.
Шукайте компроміс Показати IP 21 Липня 2016 23:40
Зменшення пайової участі-це правильно, але дивлячись у якій частині. Перенесли зупинку-дякуємо-розумно і потрібно. Заміна бруківки-попердня, яку старою назвати язик не повертається, влаштовувала і перехожих, і мам з колясками. Встановили світлофор-як на мене, водія, без світлофорів з боку Набережної та Стрілецької (як мінімум) він до лампочки (тієї жовтої, що там блимає з місяць). Тому, такі рішенея повинні бути виваженими, адже при відсутності будівництва, місто не виділяло б додаткові кошти на покращення цієї площі.
Диванні експерти Показати IP 22 Липня 2016 09:43
Ніхто для міста нічого не робить, але всі експерти в області покращення благоустрою і розвитку міста. Якби реконструкцію не зробили за приватний кошт то ще б років 10 виппрошували у бюджета гроші. Всяка робота повинна оплачуватись і якщо власники "Проміня" зробили більше, в тому числі для міста то і цінувати це потрібно
Лучанка Показати IP 22 Липня 2016 10:25
Ото жлобська українська натура! Людина вклала власні кошти уже в пів-міста (подивіться який Сіті-парк робить команда Покровського!), а ви її жерета за 2 млн., які він потім теж вкладе в інший об*єкт (у себе він же не буде красти!). Звичайно таким інвесторам, як Покровський, Палиця необхідно щоб місто давало пільги!! Це ж не Контініум, що побудував для своєї вигоди Порт-сіті, а перехід підземний заникав!! Цеж не собі Покровський і Палиця роблять, а для всього міста. І що сьогодні якихось 2 млн.грн.?!
ЛисЛис Показати IP 22 Липня 2016 22:06
Ребят, давайте не будем забывать, что хозяева нынешнего "Проминя", будут получать профит от своего творения. Ну там же не все бесплатно будет))) Вы тут все кричите, что они и так для города много делают. Им же Кинотеатр с елками достался почти за копейки, по документам на фирму-однодневку. Красиво смутили себе муниципальный объект, то будьте добры - благоустройте. Брусчатка, остановка, освещение - о чем речь вообще???Почему именно за городской бюджет ребятки должны сэкономить себе 2 лимончика???? Яручик же у нас такой весь меценат -почему он защищает интересы явно не города. Живу всю жизнь в доме напротив - о*реневаю от артобъекта - по другому не назовешь. Если так жалко денег на благоустройство - то привлеките хотя бы экспертов от города в области архитектуры, почему ужителей города вообще ничего не спрашивают. Сельский клуб с секонхендом посреди сердца города, как по мне то позорище...ИМХО
Микола до ЛисЛис до ЛисЛис Показати IP 23 Липня 2016 23:27
Шановні! З таким "творчим" підходом - ми можемо перетворити наш Луцьк в звичайний селянський хутір, який нікому не буде цікавим - Ну! мабуть тільки нам самим? Хати мазанки, дороги в дві колії між бур'яну, підводи, сіновал.... Також мені - інститут благородних дівиць?! А тепер трохи зі Світового досвіду - для самих "обдарованих": він що, забере "Промінь" - в Канаду, США, Ізраїль? Він дає роботу 300-500 працівникам отримувати ЗП, Луцький бюджет отримає податки, ми отримуємо не забитий горем кінотеатр радянського зразка - а солідний заклад! Для кого будувався цей заклад - чи не для нас? Весь СВІТ!!! гониться за інвесторами, а ми що?... Звичайно, в даному питанні має бути компроміс - не 2 мільйони і не 90тис. Але інвестора ма маємо зацікавити по-любому!
Жебрак Показати IP 23 Липня 2016 07:53
Куренда з Покровс.мутять хороше. Відмив бабла. На що їм той Луцьк. Жінки з дітьми давно живуть за кордоном. Вони теж туди скоро втечуть разом з коханками.
Толян Показати IP 23 Липня 2016 09:06
Живуть Куренди і Покровські...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus