USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Комісія відмовилася звільняти Холодницького

26 Липня 2018 16:14
Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів не звільнила з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, але визнала обґрунтованими скарги щодо дисциплінарних порушень.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Комісія прокурорів притягнула Холодницького до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани. Попри звернення голови НАБУ Артема Ситника і генпрокурора Юрія Луценка про звільнення керівника САП.

«Скарги щодо вини Холодницького є мотивованими та підтвердженими, але звільнення з посади є неможливим. Не можна ухвалювати рішення про звільнення з адміністративної посади заступника генпрокурора, яку обіймає голова САП», - вирішили у rомісії.

Артем Ситник наполягав, що підтверджених комісією порушень достатньо, щоб звільнити Холодницького у якості простого процесуального прокурора і це дозволяє закон. Звільнення Холодницького мало би потягнути втрату посади голови САП.

«Якщо лишити його на посаді голови САП, то подальша робота НАБУ буде практично неможлива. Прокурори САП за вказівками Холодницького гальмують розслідування НАБУ. Догана - це сигнал всім прокурорам, що можна порушувати закон».

Натомість Назар Холодницький заперечував, що зливав інформацію та тиснув на прокурорів.

Затягування справ Холодницький пояснив поганою якістю підготовлених справ.

«Прокурори САП - процесуальні керівники у справах НАБУ, а не статисти, які мають все одразу підписувати».

Керівник центру протидії корупції Віталій Шабунін, який з колегами пікетував засідання, вважає, що догана Холодницькому суттєво зашкодить незалежності Аникорупційної прокуратури.

У березні в кабінеті глави САП Холодницького знайшли «прослушку» НАБУ. Холодницький вважає, що записи, які приховано вели у його кабінеті, можуть використати для спекуляцій проти нього.

30 березня генпрокурор Юрій Луценко попросив Квалифікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути зняття з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Його підозрюють у втручанні у слідство. У липня дисциплінарна комісія рекомендувала не звільняти Холодницького.

Напередодні засідання комісії 33 прокурори САП підписали звернення із засудженням тиску на комісію щодо Холодницького. Прокурори наголосили на своїй незалежності у роботі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus