USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Комісія Волиньради підтримала зміни до Конституції у сфері релігії

6 Серпня 2015 17:44
Зміни до Конституції, які напрацювали українські релігійні діячі, підтримали члени профільної комісії обласної ради.

Проект рішення облради «Про підтримку пропозицій Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щодо змін до Конституції України» розглянули під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 6 серпня.

Зі слів заступника голови комісії Віталія Собка, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вже повторно внесла пропозиції, що стосуються багатьох статей Конституції. Ці пропозиції, на його думку, важливі, тож їх доцільно підтримати.

До прикладу, частину 1 статті 3 пропонують викласти у такій редакції: «Людина, її життя від зачаття й до природної смерті, здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю». Також пропонується згадати у Конституції про те, що Україна дбає про задоволення релігійних потреб українців, які проживають за межами держави; про право людини на життя від зачаття й до природної смерті. Внести у Конституцію пропонують гарантію таємниці сповіді та свободу вільно обирати та сповідувати релігію або не сповідувати ніякої.

«Держава визнає рівноправність усіх церков і релігійних організацій, які діють на законних підставах.

Церкви і релігійні організації в Україні незалежні від держави, не підпорядковуються державі. Церкви і релігійні організації не втручаються у державні справи і діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування. Держава не втручається у діяльність церков і релігійних організацій.

Відокремлення церков і релігійних організацій від держави жодним чином не означає обмеження або заборону їхньої участі в суспільному житті.

Взаємовідносини між державою та церквами й релігійними організаціями базуються на засадах партнерства та спільної діяльності на благо людини. Церкви та релігійні організації і держава взаємно поважають та визнають компетенції одне одного у їхніх специфічних сферах», - йдеться у розглянутих змінах до Конституції.

Релігійні діячі пропонують також визначити законом порядок надання відпочинку для святкування головних свят з відпрацюванням за ці дні віруючим різних віросповідань, а також інші умови здійснення цього права.

Члени комісії підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль Показати IP 7 Серпня 2015 10:04
Смена ст. 35 Конституции ведёт к средневековью и мракобесию. Решили брать пример с России? Самой страшной угрозой для любого государства является возникновение тоталитарного теократического государства, где власть чиновников поддерживается церковью, а церковь - властью чиновников. Государство должно быть светским.Ещё одним аморальным и деструктивным фактором является нарастающая коммерциализация церквей. Многие церкви по существу превратились в корпорации, делающие деньги на "вере в бога". Украина катится к ПГМ.
12 Показати IP 7 Серпня 2015 16:34
Людина, її життя від зачаття й до природної смерті, здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Україна дбає про право людини на життя від зачаття й до природної смерті тобто аборти тепер будуть незаконні? я думаю це не правильно
Анонім Показати IP 8 Серпня 2015 00:47
Вот в Конституции США тоже о Боге написано, тем не менее.... Творить беззакония не помешает никакая Конституция, не бойтесь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus