USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Волиньраді не підтримали зміни до Конституції від релігійних діячів

15 Серпня 2015 17:50
Зміни до Конституції, що пропонує Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій, не отримали підтримки депутатів Волиньради.

Про це йшлося під час 36 сесії Волинської обласної ради 14 серпня.

Раніше проект рішення підтримала постійна комісія облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму.

У документі, зокрема, йшлося про визначення законом порядку надання відпочинку для святкування головних свят з відпрацюванням за ці дні віруючим різних віросповідань, а також інші умови здійснення цього права.

«Жодна релігія чи світогляд не можуть бути визнані державою як обов’язкові. Церкви та релігійні організації є добровільними об’єднаннями громадян на основі єдиного віровчення. Держава визнає рівноправність усіх церков і релігійних організацій, які діють на законних підставах», - йшлося у проекті рішення.

Депутат Олександр Свирида зауважив, що зміни до Конституції – серйозна річ, тож він повинен вивчити проект рішення, щоб зрозуміти, про що у ньому йдеться. Оскільки документ розглядали у переліку «різне», депутат пропонував перенести розгляд на кінець сесії, щоб обранці громади мали змогу прочитати проект рішення. Попри те, що перенести розгляд проектів рішень «різного» на кінець сесії (тобто, наступне пленарне засідання) пропонували також депутати Святослав Кравчук та Сергій Слабенко, пропозицію депутата колеги не підтримали.

У підсумку, за проект рішення проголосували лише 24 депутати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кріс Показати IP 17 Серпня 2015 08:26
Хватило мозгов

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus