USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Комітет Ради підтримав легалізацію медичної марихуани в Україні

15 Травня 2019 20:05
Комітет Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин прийняв рішення зареєструвати запропонований неурядовими організаціями законопроект про легалізацію медичного використання канабісу.

Відповідне рішення було прийнято одностайно на засіданні комітету 15 травня, повідомляє Українська правда.

Голова комітету член фракції «Батьківщина» Григорій Немиря зазначив, що це прецендент, коли комітет ухвалює рішення за підсумками розгляду елетронної петиції «Законодавчо врегулювати канабіс для науки та медицини – захистити конституційні права громадян», яка набрала більше 25 тисяч голосів підтримки.

Член депутатської фракції Політичної партії «Народний фронт» Георгій Логвинський пояснив, що робоча група підтримала ініціативу авторів цієї петиції.

«Рішення робочої групи, яке ми прийняли, було наступне: ми подаємо законопроект, який приймається в першому читанні, приймаємо це за основу, далі будемо розглядати, які є бачення розвитку цього напрямку», – сказав нардеп.

Документ, який має умовну назву «законопроект про право на життя», має на меті надати хворим особам доступ до препаратів на основі медичної марихуани.

Як повідомлялося раніше, у січні 2019 року на сайті Верховної Ради створили петицію «Законодавчо врегулювати канабіс для науки і медицини – захистити конституційні права громадян». Автор петиції перерахував країни, в яких вживання канабісу в медичних цілях дозволено, серед яких Канада, США, Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Хорватія, Фінляндія, Франція та багато інших.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
хохо Показати IP 15 Травня 2019 20:14
ітак д...білів хватає ще марихуану легалізуйте
Реаліст Показати IP 15 Травня 2019 20:39
До чого національні меншини до марихуани? Цими питаннями повинні займатися, скоріше, медики...
Навуходоносор Показати IP 15 Травня 2019 20:53
Про які конституційні права говорять аватари парламентські? Я хочу, щоби захистили права моїх співгромадян, моїх близьких - не попасти в залежність від "дурі". А логвинські лобіюють інтереси наркобізнесу! Я надивився на любителів канабісу в "Христианії", мікрорайоні Копенгагена - містечку, де живуть наркомани. Спеціально на екскурсію їздив, воно ж розрекламоване в світі як райське місто майбутнього, місто самих вільних і розумних людей. Ніхто з них на людей не схожий, привиди! Живуть як скотина, нечесані, грязні, вшиві. І починали вони з канабісу, і влада Данії кричала про права людини. Тепер ця влада не знає, що робити з нашестям наркоманів з цілого світу! На жаль в Європі Україна шукає не прогресивні технології, не вирішення проблем екології, не способи підвищення продуктивності праці, не розумні ідеї в промисловості і сільському господарстві, а моральні нечистоти.
Діректор до Навуходоносор Показати IP 16 Травня 2019 10:34
Ой Боже, а як же ж зараз важко дістати любий наркотик. Це ж легалізують і можна буде попробувати. аха, ті хто хоче курити знають де її брати, єдине, що зміниться це те, що буде додатковий прибуток в бюджет. І в медицинській траві немає вмісту ТГК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Опіум для народу Показати IP 15 Травня 2019 21:24
Щоб ще менше думали.
Тор Показати IP 15 Травня 2019 21:49
Цей закон прийняли для депутатів. Згадайте, як тільки суд бере їх за задницю, вони моментально перестають ходити, їх носять на засідання суду на ношах. А тепер всі вони будуть хворі, прийматимуть наркоту відкрито на засіданнях парламенту. Так би мовити за призначенням лікаря.
Я Показати IP 16 Травня 2019 07:09
весь той комітет канабісом і годувати.. тільки канабісом..хай тішаться правами
ха Показати IP 16 Травня 2019 15:26
Може поможе з алкоголізмом боротись))?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus