USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Петиція про легалізацію марихуани стрімко набирає підписи на сайті ВР

4 Лютого 2019 21:55
Петиція про законодавче врегулювання канабісу для науки і медицини на сайті Верховної Ради на ранок 4 лютого набрала 13 3630 підписів з необхідних 25 000, і це сталося менше ніж за тиждень - за 6 днів після створення петиції, пише Страна.

Петиція отримала назву "Законодавчо врегулювати канабіс для науки і медицини - захистити конституційні права громадян" і створена 30 січня.

Дата завершення збору підписів - 30 квітень 2019 року. Тобто на те, щоб зібрати необхідну кількість голосів за розгляд петиції Верховною Радою, є ще 84 дня. На даний момент велика частина підписів уже зібрано і залишилося 11 690 голосів.

Автором ініціативи зазначений Геннадій Шабас, що є керівником Громадської організації "Українська асоціація медичного канабісу".

"Сьогодні в Україні понад два мільйони громадян позбавлені доступу до ефективного лікування. Всі вони страждають щодня від неможливості використання ефективних лікарських засобів. Ці тортури потрібно зупинити і для цього є реальна можливість - дати нашим співгромадянам доступ до ефективного лікування препаратами, якими користуються мільйони хворих в цивілізованих країнах. Ключовими складовими таких препаратів є фітоканабіноіди - активні компоненти, що містяться в коноплях", - свідчить текст петиції.

Також автор перерахував країни, в яких вживання канабісу в медичних цілях дозволено, серед яких Канада, США, Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Хорватія, Фінляндія, Франція та багато інших.

Підписанти вимагають забезпечити дотримання прав людини на доступ і використання ефективних лікарських засобів, в тому числі виготовлених на основі конопель та врегулювати питання легального обороту (придбання, зберігання, переміщення) продуктів, що містять канабіноїди.

Відзначимо, що дата завершення збору підписів - 30 квітень 2019 року. Тобто на те, щоб зібрати необхідну кількість голосів за розгляд петиції Верховною Радою, є ще 84 дня. На даний момент велика частину підписів уже зібрано і залишилося 11 690 голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 5 Лютого 2019 09:53
Все вiрно, ще мало одурманеиэнi брехливою iсторiею,статистикой, цiлями I т.д. i т.п. давайте бiльше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus