USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Компанія «Нестле» обдурює українську владу?

2 Липня 2008 20:01
Під час засідання комісії щодо проблеми скиду стічних вод від майбутньої фабрики компанії «Нестле» у Луцькому районі представник Держуправлiння екологiї та природних ресурсів у Волинській областi Василь Петрук піддав сумніву пропоновані у проектах інвестора розрахунки, – повідомляє 2 липня репортер «Волиських Новин».
 
Проектанти запропонували два можливі варіанти вирішення проблеми утилізації стічних вод з очисних споруд фабрики з виробництва харчових продуктів у селі Смолигів Луцького району, котру будуватиме компанія «Нестле». Перший – поля фільтрації площею 5,3 гектара на землях Веселівської сільради, розміщені за 200 метрів від траси Луцьк – Володимир-Волинський. Альтернативним проектом передбачено скидання стічних вод у річку Серна через напірний колектор. Очисні споруди передбачатимуть очищення стоків як з існуючої фабрики в Торчині, так і з майбутньої – у Смолигові.
 
За словами представників інвестора, наразі експертиза обох пропозицій фактично проведена і для кінцевого висновку необхідно провести громадські слухання.
 
Василь Петрук, котрий очолює вiддiл екологічної експертизи та оцінки впливу на довкілля Держуправлiння екологiї та природних ресурсів на Волині, схиляється до першого варіанту водовідведення. Крім того, він звернув увагу комісії на невідповідність вихідних даних в обох проектах: «В одному томі ми бачимо одні цифри, в іншому – інші», – наголосив він. Це, на думку пана Петрука, свідчить про сумнівність проведених розрахунків.
 
Голова Луцької РДА Володимир Демчук, у свою чергу, наголосив, що не може піддавати сумніву компетентність проектанта.
 Учасники засідання на завершення домовились, що громадські слухання щодо варіантів водовідведення стічних вод відбудуться у п’ятницю, 4 липня, у селі Смолигів та селищі Торчин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus