USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині поменшало інвестицій. ВІДЕО

10 Травня 2011 10:21
Волинь – п’ятнадцята у державі за сумою іноземних інвестицій.
Умови для ведення бізнесу в області аналізували на першому засіданні Ради вітчизняних та іноземних інвесторів, - інформує Волинська ОДТРК.
У 2010-му в економіку Волині надійшло 20 мільйонів доларів іноземних інвестицій. Для порівняння: 2009-го ця сума була втричі більшою.
За кордоном неправильно трактують політичне і економічне життя на Волині, – пояснює голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Це стосується розмов про корупцію.
«Я не кажу, що її немає, – сказав губернатор. – Але я не кажу, що її багато. Я не розписуюся за всю Україну. Я кажу за наш регіон, за Луцьк, за область. І маю всі підстави стверджувати про те, що стосується іноземних інвесторів, серйозних внутрішніх інвесторів, бізнесів, які ведуть себе достойно, в рамках правового поля України. Це явище мінімалізоване».
Бізнес на Волині – на першому місці, каже керівник області. Для того, аби мінімізувати перешкоди для реєстрації підприємств, Клімчук разом із заступниками готовий виконувати функції єдиного вікна. Пріоритети у виробництві надаватимуть вітчизняним інвесторам, а в переробці – зелене світло усім.
Представники підприємств з іноземним капіталом розповідали про перешкоди для подальшого залучення інвестицій. Найбільше скаржилися на численні перевірки і несвоєчасне відшкодування ПДВ.
Попри це керівники великих підприємств переконані: інвестувати у Волинь варто, бо умови тут створені комфортні.
«У вас не виникне питання по корупції, якщо будете працювати у виключно правовому полі, – зазначив заступник генерального директора ТзОВ «Модерн-Експо» Віталій Літвінчук, – якщо заявите ділом про серйозність намірів вести бізнес в Україні, станете гарним платником податків. Тоді повага та підтримка державних органів влади вам гарантована. Це відчуваємо на собі».
Облдержадміністрація відзначила нагородами кращі інвестиційні проекти, реалізовані на Волині. Серед них – «СКФ-Україна», «Кроноспан-УА», «Кромберг енд Шуберт Україна», «Волинь-Кальвіс», «Пан Курчак», «Автоскладальний завод №1», компанія «Нестле».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Коментар Показати IP 10 Травня 2011 10:52
Знаєте, що найдивніше? Найдивніше те, що у нас за економіку неіхто навіть не говорить, я вжене кажу щоб щось робили. для виконавчої влади регіону це не є пріоритетом. Коментарі в інтернет виданнях навіть не вважають за потрібне заходити на такі сторінки і читати такого роду публікації. А все чому? А тому що не має про щзо читати і немає про що говорити, бо немає результату. особливо економічного.
Стрийко до Коментар Показати IP 10 Травня 2011 12:09
Ніхто не говорить тому, що ефект від заходів з економічного розвитку приходить не відразу і є, так би мовити, електорально "програшним" для наших керівників. Краще витрачати гроші на будівництво лікарні чи вручати нагороди кращим освітянам і потім піаритись по телебаченні - так за тебе імовірніше проголосують на наступних виборах. А що дасть проведення рекламної кампанії із просування регіону чи щоденна робота із полегшення дозвільних процедур з боку різноманітних державних органів? Виборець же цього не оцінить!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus