USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Компанії Ахметова боргують Енергоринку майже 10 млрд грн

1 Грудня 2017 21:13
Заборгованість енергопостачальних компаній групи ДТЕК олігарха Ріната Ахметова перед держпідприємством Енергоринком становить 9,7 млрд грн, загальна заборгованість - 31,4 млрд грн.

Про це йдеться у відповіді компанії Енергоринок на запит Українських Новин.

"Загальна заборгованість усіх енергопостачальних компаній перед Енергоринком за відпущену з оптового ринку електроенергії (ОРЕ) України електричну енергію за станом на 13 листопада 2017 року становить 31,4 млрд грн", - йдеться у відповіді на запит.

Також зазначено, що заборгованість таких енергопостачальних компаній, як ДТЕК Дніпрообленерго, Київенерго, ДТЕК Донецькобленерго, ДТЕК Високовольтні сет, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля, ДТЕК Крименерго станом на 13 листопада складає 9,7 млрд гривень (30,9% від загальної заборгованості).

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, з держбюджету Енергоринку виділять 2 мільярди, аби той міг погасити борг перед тепловою генерацією, яка на 75% належать компанії ДТЕК Ахметова. При тому, що група ДТЕК винна Енергоринку на 5,1 млрд грн більше, аніж той їй. Відповідно до попередніх розрахунків, це призведе до збільшення ціни електроенергії на 2018 рік від 3 до 4%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВОЛОДЯ ЗГОРАНСКИЙ Показати IP 1 Грудня 2017 21:25
ВЛАСТЬИМУЩИ ДАЛИ КОМАНДУ: НОМЕР 1: ВСИМ ЛОЖИТИСЬ ПИД КИРИЛКУ (ВСЕЯ-ВСЕЯ- ВСЕЯ...)И ЗГАДУВАТИ ЩОДЕННО ЙОГО В МОЛИТВИ! НОМЕР 2: АХМЕТКУ КАНОНИЗИРОВАТЬ В ЛИК СВЯТЫХ РПЦ МП. НОМЕР 3: ЛЭПИСТРИЧЕСТВОМ НЕ КОРИСТУВАТИСЬ А ПОВЕРНУТИСЬ ДО ЛУЧИНИ Й КЕРОСИНОК!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus