USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Кому ти потрібний без рук?» - звільненого полоненого намагалися спровокувати

19 Вересня 2016 14:33
Російський пропагандист Грем Філліпс при обміні полоненими намагався образами спровокувати українця Володимира Жемчугова.

Відео розмови, яка відбулася під час обміну полоненими під Щастям, Філліпс виклав в Youtube, пише Ліга.нет.

На відео Філліпс доводить Жемчуговому, що той зомбований, а потім питає українця, кому він потрібен з пораненнями. Жемчугов на це відповів: "Я потрібен своїй Батьківщині. Україна своїх не кидає".
Волонтер Володимир Жемчугов не військовий, він потрапив в полон до бойовиків ЛНР у вересні 2015 року, після того, як випадково підірвався на розтяжці. Вибухом йому травмувало очі, відірвало руки, осколки зайшли в живіт і стегна. Бойовики звинувачували його в диверсійної діяльності і не хотіли обміняти, незважаючи на важкий стан здоров'я.

Володимир Жемчугов в інтерв'ю Радіо Свободі подякував усім, хто боровся за його звільнення. Також він закликав усіх не оплакувати його травми, адже "війна є війна".

«Я, і такі як я, патріоти України в окупації, стали до боротьби проти підлої російської окупації. Ми не побоялися боротись проти російських окупантів та українських зрадників, які стали на сторону окупаційного режиму», – сказав Жемчугов та наголосив, що вірить у перемогу України і що його рідне місто Красний Луч звільнять від російських окупантів.
Нагадаємо, 17 вересня з російського полону звільнили волонтера Володимира Жемчугова і працівника місії ООН Юрія Супруна.

Представник місії ООН Юрій Супрун потрапив в заручники до проросійських найманцям в окупованому Донецьку 8 квітня 2016 року. Терористи вважали Супруна полковником СБУ.

Представник України в підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що за волонтера Володимира Жемчугова і представника місії ООН Юрія Супруна Україна віддала чотирьох бойовиків ЛНР (трьох чоловіків і одну жінку - ред).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ввв Показати IP 19 Вересня 2016 15:18
Пі..ор той Грем Філліпс.Ч*о воно і в Великобританії Ч*О.ГН*ДНИК !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DDR до ввв Показати IP 21 Вересня 2016 09:32
коментар було видалено
юра Показати IP 19 Вересня 2016 16:35
одужуйте Володимире і схиляємо усією Україною перед Вами чоло за важу мужність, силу волі і надлюдські випробування, які Ви пройшли у полоні кацапської орди!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus