USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кому волинська церква УПЦ роздала гроші

19 Лютого 2015 16:35
Більше 300 тисяч гривень духівники розподілили між благодійними фондами, спеціалізованими школами та сім’ями загиблих лучан у зоні АТО.

Гроші передали сьогодні, 19-го лютого, в Свято-Покровському храмі Луцька.

Як розповідає голова Інформаційно-просвітницького відділу єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук, 40 тисяч гривень передадуть для 8 сімей міліціонерів, які загинули в зоні АТО. Також, каже духівник, більше 100 тисяч гривень передали в Святогірську лавру і в сиротинці.
Окрім того, кошти отримали заклади, які опікуються дітьми-сиротами, зокрема:

- Волинське обласне відділення Дитячого фонду України – 80 тисяч гривень;

- Луцький будинок дитини – 5 тисяч гривень;

- Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» - 5 тисяч гривень;

- Головненська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують корекції розумового розвитку – 10 тисяч гривень;

- Крупівський навчально-реабілітаційний центр, відокремлений дошкикільний заклад «Сонечко» у місті Ківерці - 5 тисяч гривень;

- Комунальний заклад «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської Ради» - 5 тисяч гривень;

- Люблинецький навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів-ліцей» - селище Люблінець, Ковельського району - 5 тисяч гривень;

- Обласна організація товариства Червоного Хреста України 5 тисяч гривень;

- Волинська обласна організація «Даун-синдром» - 5 тисяч гривень;

- Волинський центр реабілітації інвалідів дитинства «Джерело життя» - 6 тисяч гривень;

- Громадська організація «Реабілітаціщий центр» міста Ковель - 5 тисяч гривень;

- Дітям-сиротам із зони АТО Маріїнської школи-інтернат Донецької області – 46 тисяч гривень;

- Дітям-сиротам, які знаходяться в складах умовах життя - 10 000.

Представники цих організацій, які отримували кошти, - дякували за підтримку й за те, що не забувають їхніх маленьких вихованців.

Окрім того, священнослужителям вручали подарунки, які зробили власними руками дітки. Це були вишиті ікони й хрести, кошик з квітів, виготовлений з кольорового паперу.

Також із зібраної суми передали частину грошей на Волинську духовну семінарію.

«У нас навчається близько 20 дітей-сиріт, які потребують допомоги й опіки. Я дякую всім, хто долучився до цієї благодійності, хто робив пожертви!», - звернувся до волинян ректор протоієрей Рустік Капауз.
Нагадаємо, традиційний Благодійний різдвяний концерт Волинської єпархії для дітей-сиріт та дітей, батьки яких загинули в зоні АТО, відбувся у Луцьку, 24-го січня. Це вже 21-й захід, який проводять духівники з року в рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
правда Показати IP 19 Лютого 2015 16:54
Приятный отчет... Весьма Богоугодный труд проделывают батюшки... Только святогорская лавра это оплот сепаратизма!!!! И очень обидно , что помимо пожертв сепаратистов , кремля , Волынские духовнички жертвуют на Благо москвы деньги Волынских прихожан... БОГ с вами.
Анонім до правда Показати IP 19 Лютого 2015 17:06
Святогорська Лавра оплот ПРАВОСЛАВВЯ !!! навіщо розпалюєте ворожнечу ??? не знаючи правди насправді....поїдь подивися. ( а ще краще ..журналіста командируйте ВН ).... та подивіть і на пишіть на шпальтах газет... інету. скільки біженців( жінок і дітей, які доречі по паспорту є громадянами УКраїни).... утримує з початку літа ця так звана сепаратиська лавра....
Анонім до Анонім Показати IP 19 Лютого 2015 17:32
Именно по причинам, перечисленным тобою, она и является сепаратисткой церковью. Ибо кто такие "сепаратисты" на Украине? Ведь даже Шарий, сбежавший от преследований Януковича за бугор, боится возвращаться на Украину, где его считают сепаратистом и, следовательно, немедленно посадят.
не політичний Показати IP 19 Лютого 2015 16:58
Оцим і має займатись Церква ,а не просити зброю для вбивства!На все мають бути свої люди!!!!!!!!!!!!!!!!
Не політична Показати IP 19 Лютого 2015 18:01
Святогірська лавра Донецької області - на території, яку контролює Україна. Читала в інтернеті. як прийшли до намісника лаври зі Служби безпеки української і кажуть - нам сказали. що у вас тут стоять бронетранспортери. Настоятель - То давайте, покажу. де вони. І веде їх у корпус. де у вестибюлі - до сотні колясок дитячих. Ото, каже, мої бронетранспортери. а на дітей, що там бігали - а то мої "терористи і сепаратисти". Волинська єпархія допомагає всім. не залежно від конфесії, хай скаже кор ВН, чи звучало під час роздачі грошей хоч слово про конфесії. Діти не винні, ні ті, що в біженцях опинилися на сході, ні діти наших воїнів. які в тому АТО загинули, бо ж і їм єпархія надала допомогу. Не юродствуйте, а живіть і ви собі за Божими заповіддями, і буде в нас мир.
Анонім Показати IP 19 Лютого 2015 20:54
Щось і дідо мовчить .... ярий прихильник некремлівської церкви....
ого до Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 10:27
мовчить...бо не він не КП НЕМА ЧИМ ПОХВАЛИТИСЬ.....дітям сиротам тіко московська церква помагає...
розум Показати IP 19 Лютого 2015 23:40
Молодці священики, що допомагають дітям, бо дітям найтяжче в такий неспокійний час.
Вадим Показати IP 20 Лютого 2015 09:36
Кому Волинська єпархія УПЦ роздала гроші - сепаратистам, бо Святогірська лавра - оплот сепаратистського руху на Донбасі. Як то кажуть - примітивні волинські батюшки самі себе видали.
Анонім до Вадим Показати IP 20 Лютого 2015 10:25
ти хоч сам усвідомив ..що ти написав...Тобі би точно у Эвропу... за кожне сказане слово- та відповідальність.... Ті сепаратисти, яких ти називаєш ... доречі громадяни України... і не побігли вони В росію.. а лишились тут..на своїй землі... і лавра надала притулок.... безкоштовно доречі кормить і поїть. та ще й спати вкладає... а такі як ти кричать про єдину Україну.. з переселенців гроші за оренду квартири беруть
жінка Показати IP 20 Лютого 2015 10:45
Чому Московський патріарх Кирил не поговорить з Путіном на рахунок припинення війни ?! Чому Кирил не приїде і не подивиться яка насправді ситуація з його вірними ?! Чому, чому,чому?! Чому Кирило не припам'ятає Путіна ?! Чому Кирило мовчить про війну в Україні ???
Анонім до жінка Показати IP 20 Лютого 2015 11:19
а чому Філарет їздить до США і просить зброю ??
Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 11:56
На Сході України США прапори чіпляли чи Росії?! Солдати і військова техніка США чи Росії на Сході України ?! Свою землю українці захищають !!!
Анонім Показати IP 20 Лютого 2015 12:02
Чому Московський патріарх Кирил в важкий час не піклується про парафіян УПЦ на Сході України ?! Чому, чому, чому?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus