USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Комунальні заклади Волині не можуть «привчити» до лічильників

21 Березня 2016 17:45
На Волині намагаються запровадити активний облік споживання ресурсів: води, тепла та газу. Однак, як виявилось, не всі комунальні заклади обласного центру охоче підтримують нововведення.

Про це стало відомо під час засідання оперативної наради у голови Волинської ОДА Володимира Гунчика сьогодні, 21 березня.

Зі слів очільника області, з 9 лютого 2016 року показники лічильників газу та теплої води, використаних комунальними підприємствами, через мережу інтернет вносять у спеціальні бази даних. З метою виконання розпорядження голови ОДА розпочали щоденний моніторинг споживання енергоносіїв на трьох об’єктах комунальної власності: Волинська обласна територіальна дитяча лікарня, Волинське державне училище культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського та Іваничівська школа-інтернат.

«Це нововведення працює більше одного місяця. Така інформація дозволяє зробити певні висновки про споживання енергоносіїв комунальними закладами Волині», - зазначив губернатор.

Він розповів, що задля моніторингу реальної картини середньодобового споживання енергоносіїв, спеціалісти дослідили використання ресурсів КП за два періоди: перший – з 9 по 29 лютого; а інший – з 1 по 18 березня 2016 року.

За перший період почали збирати дані, за другий – спеціально навчені люди здійснювали необхідні заходи. Температурний режим в цей час був досить різний. Так, у перший період його показник становив 3, 45 градуса за Цельсієм; й 3, 86 градуса за Цельсієм – за другий, березневий період.

«Виявилось, що дитяча обласна лікарня не збирає показники лічильників. У медзакладі не працюють над зниженням показників води та електроенергії. А ось училище та інтернат на 6-10% скоротили споживання енергоресурсів», - поділився результатами досліджень посадовець.

Він зазначив, що за станом на початок квітня відбудеться повторний моніторинг.

«Відсутність систем регулювання не дозволяє зменшувати використання енергії в період зниження температури. До прикладу, споживання води на одного користувача в школі-інтернат в Іваничах у 4 рази перебільшує споживання води в інших комунальних закладах області, тепла – в 5 разів більше. Тож, розпорядникам бюджетних коштів необхідно врахувати витрати, щоб забезпечити 100% обліку споживання ресурсів. Це не потребує значних фінансових капіталовкладень», - підсумував Гунчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus