USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Луцькі заклади охорони здоров’я не платитимуть земельний податок

26 Вересня 2018 18:14
Комунальні заклади охорони здоров’я, що належать територіальній громаді міста Луцька, звільнили від сплати земельного податку.

Таке рішення прийняли 26 вересня під час засідання 47 сесії Луцької міської ради.

У серпні 2018 року вісім лікувально-профілактичних закладів міста реорганізували, перетворивши у комунальні некомерційні підприємства.

Як йдеться в пояснювальній записці до проекту рішення, після проведення реорганізації до новостворених комунальних підприємств перейшли усі права та обов’язки комунальних закладів - бюджетних установ, у тому числі і право постійного користування земельними ділянками. Згідно Податкового кодексу України, такі земельні ділянки є об’єктом оподаткування земельного податку.

Разом з тим, від сплати земельного податку звільняються заклади охорони здоров’я, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів.

Заклади охорони здоров’я, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів є бюджетними установами. Оподаткування земельного податку комунальних некомерційних підприємств здійснюється на загальних підставах.

Органи місцевого самоврядування наділені правом встановлювати ставки плати за землю та пільги щодо земельного податку, що сплачується на відповідній території.

Цей проект рішення виноситься з метою звільнення новостворених комунальних закладів охорони здоров’я міста Луцька від земельного податку та створення для них сприятливих умов оподаткування.

Отож, депутати підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus