USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Комуністи в рясах: за пропаганду «совка» судитимуть двох священників УПЦ МП із Закарпаття

27 Лютого 2024 17:23
Служба безпеки України зібрала докази антиукраїнської діяльності настоятеля храму та священника чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ МП на Закарпатті.

Обидва клірики були ідеологічними прихильниками комуністичного режиму та поширювали пропаганду колишнього СРСР, інформують в СБУ.

За даними слідства, фігуранти публічно розповсюджували через інтернет заборонену комуністичну символіку та радянські гасла.

Задокументовано факти оприлюднення ними ворожого контенту на власних сторінках у соціальних мережах.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти злочинної діяльності кліриків.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували для пропаганди кремлівських наративів.

Читати ще: Просять гроші в людей: біля Луцька будують московську церкву

На підставі зібраних доказів обом клірикам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Читати ще: «Сміється всенький Камінь-Каширський»: прихильники московського патріархату п’ять місяців живуть у храмі, щоб там не молилися парафіяни ПЦУ

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Закарпатській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus